Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stephen Hawking avertizează populația planetei

Hawking

Celebrul om de ştiinţă Stephen Hawking a făcut recent o declaraţie inedită. În cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri de pe reţeaua de socializare Reddit, acesta a afirmat că umanitatea ar trebui să se teamă mai degrabă de capitalism, şi nu de roboţi şi de dezvoltarea inteligenţei artificiale, potrivit realitatea.net.

Stephen Hawking a explicat că, în viitor, inegalitatea economică va deveni tot mai evidentă pe măsură ce roboţii vor prelua din munca pe care acum o fac oamenii, în vreme ce proprietarii acestor tehnologii vor refuza să îşi împartă averea, relatează Huffington Post.

"Dacă maşinile vor produce tot ceea ce noi avem nevoie, atunci viitorul va depinde de modul în care bogăţia va fi distribuită", este de părere astrofizicianul.

"Cu toţii ne putem bucura de o viaţă relaxantă şi plină de lux, dacă bogăţia produsă se roboţi este distribuită în mod egal, sau cei mai mulţi putem sfârşi în sărăcie, dacă proprietarii roboţilor vor refuza să distribuie bogăţia comună. Până acum, se pare că se mizează pe cea de-a doua opţiune, iar tehnologia conduce la o inegalitate economică din ce în ce mai pronunţată", a adăugat el.

Aşadar, în opinia lui Stephen Hawking, proprietarii acestor maşini vor deveni "burghezii" unei noi ere, în care corporaţiile pe care ei le deţin nu vor mai oferi locuri de muncă oamenilor, ci roboţilor.

Astfel, prăpastia dintre cei foarte bogaţi şi restul oamenilor va deveni din ce în ce mai mare, a avertizat omul de ştiinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.