Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stephen King se confruntă cu critici după ce a comentat diversitatea premiilor Oscar

news.ro
Stephen King

Scriitorul Stephen King se confruntă cu critici după ce a comentat negativ problema diversității în cazul nominalizărilor pentru premiile Oscar, notează The Guardian. ”Nu aș lua niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă”, a notat autorul pe Twitter, potrivit Mediafax.

Scriitorul este criticat vehement după ce a afirmat că nu ar lua ”niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă”.

Stephen King a spus: ”Nu aș lua niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă. Numai calitatea. Mi se pare că orice altă mod de a proceda ar fi greșit”. Scriitorul vorbea despre cele trei categorii pentru care are dreptul să facă nominalizări pentru distincțiile oferite de Academia Americană de Film, cel mai bun film, cel mai bun scenariu și scenariu original.

Citește și: Jennifer Lopez vrea să se mute în Italia sau Bali pentru a adopta un stil de viață 'simplu, natural'

Stephen King s-a născut în Portland, Maine, în 1947 și este cel de-al doilea fiu al lui Donald și Nellie Ruth Pillsbury King. Când avea doi ani, tatăl său și-a abandonat familia, astfel că micul Stephen King a avut o copilărie grea, marcată de repetate mutări dintr-un oraș în altul. A devenit celebru după ce concernul editorial Doubleday a acceptat spre publicare ”Carrie”, iar New American Library a cumpărat drepturile ediției de buzunar cu suma record de 400 000 de dolari. În 1975 familia sa și-a cumpărat prima casă la Bridgton, Maine, iar Stephen King a publicat ”Salem's Lot”. Stephen King a doborât toate recordurile de vânzare și a primit numeroase premii, printre care și prestigioasa Medalie pentru Contribuții Deosebite în Domeniul Literaturii Americane oferită de National Book Foundation. În 2006 venitul său anual a fost estimat la 40 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.