Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steve Bannon, chestionat în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile americane

Business Insider
Steve Bannon

Fostul strateg-şef al administraţiei Trump, Steve Bannon, a fost chestionat în cadrul investigaţiei privind amestecul Rusiei în alegerile americane, scrie BBC, potrivit news.ro.

Bannon s-a întâlnit cu Robert Mueller, procurorul special care conduce ancheta, pe parcursul a două zile săptămâna aceasta.

Înainte să devină oficial la Casa Albă, Bannon a fost şeful campaniei lui Trump, dar şi-a dat demisia în august 2017 în urma unor tensiuni cu alţi consilieri.

Robert Mueller conduce o investigaţie pentru a afla dacă Rusia a colaborat cu compania Trump pentru a-i ajuta să câştige alegerile. Atât Moscova cât şi Trump neagă acuzaţiile.

Anchetatorii suspectează că Bannon ar putea deţine informaţii cruciale privind administraţia Trump, inclusiv detalii despre motivele pentru care Trump l-a concediat pe fostul director al FBI, James Comey.

Comey a declarat anterior că „nu are nicio îndoială” că a fost concediat de Trump pentru a influenţa investigaţia, lucru negat de Casa Albă.

Nu se ştie despre ce a fost chestionat Bannon, dar conform informaţiilor presei, el a petrecut în jur de 20 de ore vorbind cu echipa lui Mueller.

O sursă apropiată a declarat pentru Associated Press că Bannon a răspuns la toate întrebările care i-au fost puse.

Investigaţia lui Mueller se desfăşoară în paralel cu alte patru similare coordonate de politicieni din Congres, iar Bannon a vorbit în faţa comitetului pentru servicii secrete al Camerei Reprezentanţilor pentru a răspunde unor întrebări privind legăturile dintre campania Trump şi Moscova.

Bannon a răspuns doar la 25 de întrebări care fuseseră aprobate anterior de Casa Albă, refuzând să răspundă la restul.

Refuzul lui Bannon i-a determinat pe democraţi să îl acuze de nerespectarea procedurilor. „A refuzat să răspundă la întrebări care ar fi adus la suprafaţă informaţii complete. Nu aşa funcţionează privilegiile. Aşa funcţionează obstrucţionarea justiţiei”, a spus democratul Adam Schiff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.