Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steve Mackey, basistul trupei Pulp, a murit la vârsta de 56 de ani: artistul și-a petrecut ultimele trei luni în spital (Video)

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Steve Mackey, basistul de la Pulp în cea mai de succes perioadă a trupei, a murit joi la vârsta de 56 de ani, a anunţat grupul britpop, care se pregăteşte să se reformeze anul acesta pentru un turneu, scrie AFP.

Născut în Sheffield, în nordul Angliei, Steve Mackey s-a alăturat Pulp, format în 1978. În 1989 a participat la albumele "Separations", "Different Class" şi "His 'n' Hers", care au marcat apogeul trupei cu hituri precum „Common People”, scrie news.ro.

„Prietenul şi îndrăgitul nostru basist Steve Mackey a murit în această dimineaţă”, a postat trupa pe contul lor oficial de Instagram, alături de o fotografie cu muzicianul urcând un munte din Anzi în timpul turneului în America du Sud în 2012, „o experienţă magică”.

„Steve a fost cineva care a făcut ca planurile să se întâmple, în viaţa lui şi pentru grup şi am dori să credem că s-a întors în aceşti munţi pentru următoarea etapă a aventurii sale”, a adăugat el.

Soţia sa, stilista Katie Grand, a declarat pe contul de Instagram al basistului că acesta a murit „după trei luni de stat în spital luptând cu forţă şi determinare”.

După cariera sa cu Pulp, al cărui ultimul album datează din 2013, a fost producător pentru artişti precum Florence + the Machine sau Arcade Fire.

În timp ce solistul Pulp, Jarvis Cocker, a anunţat recent un nou turneu în vară, Steve Mackey a spus că nu intenţionează să participe, spunând că doreşte „să continue proiecte în muzică, film şi fotografie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.