STIAȚI CĂ. Spanacul, sursa bogată de antioxidanți

Autor: Denisa Miron, Colaborator

Publicat: 29-04-2014

Actualizat: 29-04-2014

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

E sezonul lui si perioada in care e cel mai indicat sa-l consumi proaspat, in salate. Dar nu-i de ocolit nici sote, alaturi de o portie de somon la gratar. Da, despre spanac vorbesc. :)

Pentru cine nu stie inca, spanacul reprezinta o sursa bogata de antioxidanti,
 cu proprietati excelente de prevenire a bolilor si de mentinere a organismului in stare perfecta de sanatate.

Ce contine spanacul? Saruri minerale in cantitati foarte mari (calciu, zinc, sodiu, potasiu, fier, magneziu, fosfor),vitamine ( A, B1, B2, B12, C, acid folic), lipide, glucide, proteine si aminoacizi. 

Principalele proprietati ale spanacului: curata si regenereaza sistemul digestiv, intareste sistemul imunitar, este util in prevenirea bolilor cardiovasculare, nutritiv si tonifiant, remineralizant, previne si trateaza anemia si e perfect daca urmezi o cura de detoxifiere a organismului.

E bine sa stii ca spanacul se recomanda a fi consumat in stare cruda.

Preluare: armandolungu.ro
Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri