Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stii de ce iepurele este simbolul sarbatorii de Paste? Afla povestea iepurasului

iepuras
Daca pentru ouale rosii si pentru miei gasim cu usurinta explicatii religioase, ramane sa ne intrebam care este povestea celebrului iepuras, aflat pe toate rafturile magazinelor. Se pare ca, la pagani, iepurele reprezinta simbolul lui Eastre, zeita primaverii. Potrivit legendelor, zeita saxona a gasit intr-o iarna o pasare ranita, transformand-o in iepuroaica, din dorinta de a-i salva viata. Animalutul si-a putut pastra capacitatea de a face oua si, in semn de multumire, isi decora de fiecare data frumos ouale si le oferea zeitei.

 Iepurasul a fost folosit pentru prima data ca simbol al Pastelui in Germania, fiind mentionat in carti in jurul anului 1500. Tot  germanii sunt primii care au inventat dulciurile in forma de iepuras, in anul 1800. In aceeasi perioada, in Franta si in Germania au aparut si primele oua din ciocolata.

 Aceasta traditie a fost dusa mai departe pe continentul american de catre imigrantii germani. Astfel, cei mici credeau ca, daca sunt cuminti, vor primi de la iepuras oua si dulciuri. In ajunul Pastelui, copiii erau invatati sa construiasca diverse cuiburi pentru iepuras, acestea transformandu-se in cosuletele de Paste frumos decorate din prezent. Din America, traditia s-a raspandit si pe celelalte continente, simbolul iepurasului fiind exploatat la maximum de catre specilistii de astazi din advertising si din marketing. Sursa:  One.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.