Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stoica (PNL Dolj): PSD a pierdut turul I în Craiova şi acum vor să facă turism electoral ca să câştige

sigla pnl

Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a declarat vineri că ar deţine informaţii potrivit cărora PSD Craiova ar intenţiona să recurgă la "turismul electoral" şi să aducă persoane din mediul rural, beneficiare de ajutoare sociale, care să voteze la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale în municipiul Craiova, după ce în primul tur candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a obţinut circa 24% din voturi, iar candidatul PNL, Klaus Iohannis, circa 32%.

"Cerem conducerii IPJ Dolj să supravegheze cu atenţie procesul de votare. Colegii noştri au făcut foarte multe sesizări la 112 în ceea ce priveşte taximetria ilegală: s-au cărat foarte multe persoane în localităţi la primul tur de scrutin, iar acum avem informaţii că cei de la PSD Dolj au promis primarilor din judeţ că în Craiova îşi propun să câştige cărând lumea din judeţ în Craiova. Au luat o bătaie în Craiova la aceste alegeri, când cetăţenii au votat Iohannis - peste 32%, iar Dăncilă în Craiova a avut 24% şi acum încearcă să câştige alegerile în Craiova cărând oameni de la ajutorul social în municipiul Craiova, dându-le target în fiecare localitate, astfel încât să îndeplinească visul Olguţei Vasilescu (n.red. - şefa campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă şi preşedintele PSD Craiova) de a câştiga Dăncilă în municipiul Craiova", a spus Stoica într-o conferinţă de presă, conform AGERPRES.

Acesta a mai afirmat că Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj a admis o sesizare a organizaţiei PNL privind accesul alegătorilor în cabina de vot în comuna Pleşoi, unde preşedinta secţiei de votare a permis primarului ca la turul I să stea în secţie, iar altor persoane să intre cu persoane în vârstă în cabină.

"Avem documente de la BEJ care confirmă cele spuse de noi. La Pleşoi, preşedintele şi locţiitorul secţiei de votare au permis fraudarea votului. Au lăsat mai mulţi cetăţeni sau oameni care influenţau procesul electoral să intre în cabină cu oameni în vârstă şi decizia de ieri (n.red., joi, 21 noiembrie) a BEJ a fost clar de înlocuire de urgenţă a celor două persoane. Am depus şi filmuleţe şi plângeri penale la IPJ Dolj", a mai declarat preşedintele PNL Dolj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.