Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stolojan: Unor miniştri din Guvernul Cioloş le lipseşte experienţa

Stolojan

Eurodeputatul PNL Theodor Stolojan declară că unor miniştri din Guvernul Cioloş le lipseşte experienţa. "Poţi fi un bun funcţionar în instituţiile europene, nu înseamnă că a doua zi devii şi un bun lider", spune fostul premier.

Întrebat, la RFI, cum ar descrie activitatea de până acum a Guvernului condus de Dacian Cioloş, Theodor Stolojan a răspuns: "Eu n-aş avea prea multe să-i imput acestui Guvern, decât faptul că şi-a asumat o serie de reforme pe care nu le poate duce la îndeplinire un Guvern în ghilimele tehnocrat, fără a avea asumată politic o responsabilitate. Când vorbeşti de reforma administraţiei publice, de regiuni teritorial-administrative, chiar de o reformă a sistemului de salarizare în sectorul public, care să stabilească nişte corelaţii normale între diferitele categorii sociale din sectorul public, acestea sunt reforme cu un puternic conţinut politic, nu pot fi făcute de un Guvern pasager. Şi în consecinţă sigur că a avut bâlbâielile pe care le-a avut, pe lângă problemele de gestiune în sectorul sanitar, care însă nu putem spune că sunt create de acest Guvern, ele trenează de ani şi ani de zile, acest Guvern poate a avut câţiva miniştri, care n-au putut pur şi simplu gestiona cum trebuie această situaţie".

Theodor Stolojan e de părere că unor miniştri din actualul Cabinet le lipseşte experienţa: "Eu nu cred că au acţionat cu rea intenţie, a fost lipsă de experienţă a unor miniştri. Poţi fi un bun funcţionar public, poţi fi un bun funcţionar în instituţiile europene, nu înseamnă că a doua zi devii şi un bun lider, pentru că a fi un ministru înseamnă şi a fi un lider. Or aceste calităţi nu se formează peste noapte".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.