Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strănepotul dictatorului Benito Mussolini candidează la alegerile europarlamentare: 'Voi apăra interesul naţional în fiecare din acţiunile mele'

Corriere
Caio Giulio Cesare Mussolini

Caio Giulio Cesare Mussolini, strănepot al dictatorului italian Benito Mussolini, va candida în alegerile europarlamentare din mai pe lista formaţiunii Fratelli d'Italia, un mic partid de extremă dreapta, relatează Agerpres.

Citește și: Un judecător celebru le strică planurile celor care speră să fie salvați de CCR

'Multă lume vrea să scrie Mussolini pe buletinul de vot', a declarat strănepotul lui Il Duce, într-un interviu apărut marţi în cotidianul Il Messaggero.

Caio Giulio Cesare Mussolini, fost ofiţer pe un submarin, are 50 de ani şi conduce o firmă cu sediul în Emiratele Arabe Unite. El recunoaşte că nu a făcut niciodată politică, dar susţine că a 'respirat' politică toată viaţa.

Caio Giulio Cesare, născut în Argentina, nu crede că a fost inclus pe listă pentru numele de familie pe care îl poartă, ci mai curând pentru prenumele său (traductibil prin Caius Iulius Cezar - n.red.), simţul datoriei şi experienţa sa la nivel internaţional.

Citește și: Alina Gorghiu îi cere SOCOTEALĂ lui Augustin Lazăr: 'Să aducă în spațiul public toate lămuririle necesare și să încerce să comunice cu publicul'

La Strasbourg, 'voi apăra interesul naţional în fiecare din acţiunile şi din voturile mele', a declarat el, în conformitate cu linia ultra-suveranistă urmată de Fratelli d'Italia.

Nu este prima oară când un urmaş al lui Benito Mussolini intră într-o competiţie electorală în Italia. Caio Giulio Cesare este nepotul de văr al Alessandrei Mussolini, nepoată a Ducelui, membră a Parlamentului European din 2014 după ce a fost senatoare şi deputată în legislativul de la Roma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.