Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia lui Pinalti, fără efect. Ce decizie au luat judecătorii în cazul său

pinalti iccj

Gheorghe Ştefan "Pinalti", primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, vrea să colaboreze cu procurorii DNA în Dosarul Microsoft şi îşi pregăteşte denunţuri care să includă nume precum Vasile Blaga, Elena Udrea, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Flutur. În plus, Pinalti vrea să scape de arest şi pe baza problemelor de sănătate. Strategia acestuia nu i-a impresionat însă pe judecătorii de la ÎCCJ, care au decis luni să-i prelungească arestul preventiv cu 30 de zile, în condiţiile în care Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu, şi ei inculpaţi în dosar, au primit arest la domiciliu.

Primarul suspendat al orașului Piatra-Neamț, aflat în arest preventiv în dosarul Microsoft, a fost operat recent la coloana vertebrală, actele fiind depuse după ce a fost consultat. Pinalti este suspect de cancer și ar fi suferit, recent, chiar și un infarct.

Potrivit DNA, Pinalti, alături de Dorin Cocoș şi Gabriel Sandu ar fi fost beneficiarii unor şpăgi 17,5 milioane de euro în afacerea Microsoft. Aceştia au cerut bani pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

MINUTA:

În baza art.234 şi art.236 Cod procedură penală, admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie. Dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului Ştefan Gheorghe, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 26 februarie 2015 până la data de 27 martie 2015, inclusiv. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 50 lei, se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.