Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STRATEGIA lui Traian Băsescu a fost descifrată

basescu

Strategia lui Traian Băsescu a fost descifrată de un fost ofițer SRI! Cel puțin așa susține Daniel Savu, senator PSD. El e de părere că Băsescu va fi chemat în curând de procurori și judecători în diferite dosare.

Citește și: INTERVIU BOMBĂ cu Laura Codruța Kovesi: Nu beau cafea dimineata, ci lacrimi de corupt

Savu consideră că cererea inistentă a lui Băsescu de a se vedea cu Alina Bica, fosta șefă DIICOT, e cauzată de teama fostului președinte ca nu cumva aceasta să dezvăluie anumite fapte penale.

Citește și: Traian Băsescu oferă detalii despre cel mai arzător subiect al săptămânii

”Războiul nervilor între Traian Băsescu şi unii dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi, executanţi ai ordinelor din timpul mandatelor de preşedinte, a ajuns acum aproape de explozie. Era de fapt ultima strategie ce se putea imagina, înainte ca procurorii şi judecătorii cu putere de decizie să îşi facă în sfârşit treaba şi să îi ceară lui Băsescu mărturii judiciare, pentru toate dosarele penale în care acesta este implicat.

Citește și: Dan Șova a fost învins de un jurnalist într-un proces de 566.000 de euro

Pericolul evident şi teama de a-şi schimba oricând statutul, de la fost preşedinte la cel de martor sau inculpat, l-au determinat pe Băsescu să treacă imediat la şantaj pe faţă, prin mesaje transmise suficient de clar celor care ştiu cu ce să îl acuze şi pot să facă acest lucru. Îi va trage după el oricând, indiferent de dosarele în care ar urma să fie implicat, pentru simplul motiv că timp de 10 ani, ei ar fi fost executanţii, el doar a dat dispoziţii. Fosta “echipă” a fostului preşedinte devine astfel ţintă principală a acestuia, într-o ironie a sorţii ce numai la Băsescu ar fi putut să apară.

Citește și: Oana Mizil vorbește despre denunțurile lui Marian Vanghelie: Mesaj pentru Gabi Oprea și Dragnea

Aceasta este cheia care explică dorinţa bruscă de a o vizita pe Alina Bica, exprimată imediat după eliberarea din penitenciar a fostei şefe de la DIICOT. Prietena Elenei Udrea se transformă astfel în principalul element de presiune de care Traian Băsescu se foloseşte, pentru că ea este cea care poate confirma că ştie cum au mers lucrurile, a primit şi executat ordine de arestări sau de muşamalizări, tocmai de la cei care acum nu mai vor să răspundă la comenzile fostului preşedinte. Deci şi aceştia ar putea răspunde în solidar, pentru că ordinele de la Cotroceni dacă nu veneau direct, întotdeauna exista un intermediar obligat sau dispus să le transmită.

Citește și: ÎNFRÂNGERE pentru Antena 3: Ce sumă de bani are de dat după un proces pierdut

Care este singurul răspuns valabil în faţa unui astfel de şantaj ? Doar instrumentarea corectă şi promptă a dosarelor ce îl vizează pe Traian Băsescu, deşi un semnal ferm în acest sens din partea celor vizaţi se lasă mult prea mult aşteptat.”, e de părere Savu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.