Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia pentru digitalizarea educației - în consultare publică până în 15 februarie!

brasovmetropolitan.ro
ministerul educației
Siguranța pe internet nu este despre control, nu este despre cenzură, ci este despre EDUCAȚIE. Realitatea: 96% dintre copii accesează internetul folosind telefonul smart si unul din doi copii a fost victima diverselor forme de hărțuire în mediul online, 54% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani afirmă că au fost afectați emotional sau jigniți în spațiul virtual, 43% dintre ei admit că au văzut sau primit mesaje cu caracter sexual, 61% s-au simțit inconfortabil ca urmare a ceva văzut pe internet. (Studiu privind utilizarea internetului de către copii,  Salvați Copiii, 2019)
"Nu putem pretinde să digitalizăm educația fără să ne luăm măsuri de precauție. De aceea, Strategia privind digitalizarea educației din România - SMART-Edu cuprinde un capitol distinct dedicat Securității cibernetice, protecției datelor, siguranței online și eticii IT. Draftul strategiei poate fi consultat pe site-ul www.smart.edu.ro, unde se află în consultare publică până la data de 15 februarie", declara Subsecretarul de Stat din cadrul Ministerului Educatiei, Jean Badea.
Strategia privind digitalizarea educației din România 2021-2027, a fost lansata in anul 2020. Ministrul Educatiei si Cercetarii de atunci, Monica Anisie declarand ca: „Digitalizarea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mandatul meu de ministru, pentru Guvernul Orban și pentru Partidul Național Liberal. Este un angajament îndrăzneț pentru generațiile viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoare politică. Pentru generațiile viitoare nu este prea târziu. Din contră: prin realizarea acestei strategii pentru educație construim, de fapt, viitorul pieței muncii și pregătim pilonii unei creșteri economice sustenabile pentru următorii (cel puțin) 30 de ani. Este foarte clar că această strategie trebuie să devină un proiect de țară, pentru că, dacă ne dorim să construim o Românie modernă, trebuie, în primul rând, să construim o Românie educată”

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.