Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategie ciudată de război a Rusiei și Siriei: Atacarea spitalelor

BBC
alep-siria

Atacurile aeriene asupra spitalelor şi altor centre medicale lansate de guvernul sirian şi forţele ruse fac parte dintr-o 'strategie de război' concepută pentru a deschide calea forţelor terestre pentru a avansa spre Alep (nord), a afirmat joi Amnesty International, relatează DPA.

'Forţele ruse şi guvernamentale siriene par să fi vizat în mod deliberat şi sistematic spitale şi alte unităţi medicale în ultimele trei luni', a precizat Amnesty, adăugând că atacurile s-au intensificat în timpul recentelor negocieri privind o încetare a focului în Siria. 'Forţele siriene şi ruse au atacat în mod deliberat unităţi medicale încălcând flagrant dreptul internaţional umanitar', a declarat Tirana Hassan, directorul Amnesty pentru răspuns la situaţii de criză. 'Însă cu adevărat ieşit din comun este faptul că distrugerea spitalelor pare să fi devenit parte a strategiei lor militare', a mai spus Hassan. Amnesty a citat un medic din Anadan, în apropiere de Alep, spunând că majoritatea locuitorilor au fugit până la mijlocul lunii februarie după atacurile asupra spitalului şi a centrului medical din oraş din 2 februarie.

'Cei care au rămas în urmă sunt persoane în vârstă care au nevoie disperată de tratament medical", a spus medicul. Amnesty a afirmat că toţi martorii cu care a vorbit au afirmat că nu existau ţinte sau personal militar în apropierea spitatelor atacate. Atacurile deliberate asupra spitalelor şi a altor ţinte civile 'încalcă dreptul internaţional umanitar şi reprezintă crime de război', afirmă organizaţia neguvernamentală.

Negocierile de pace mediate de ONU privind Siria sunt programate să se reia săptămâna viitoare la Geneva după ce au fost suspendate luna trecută din cauza unei ofensive a guvernului sirian sprijinită de Rusia în jurul Alep care a determinat plecarea a zeci de mii de civili, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.