Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua strategie a Rusiei după retragerea din Herson: de ce se tem cel mai mult forțele armate rusești

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat începerea retragerii trupelor din dreapta râului Nipru. Comandantul grupului comun din zonă, generalul de armată Serghei Surovikin, a precizat că „este o decizie foarte dificilă", potrivit Interfax. El se teme de o posibilă ofensivă a Kievulul.

Dacă „Kievul  va continua să crească trecerea apei din rezervoare sau un atac cu rachete mai puternic asupra barajului Kahovka, se va forma un flux de apă care va crea zone vaste de inundații, ducând la pierderi semnificative în rândul populației civile”, a spus acesta.

"Va exista o amenințare suplimentară la adresa populației civile și izolarea completă a grupului nostru de trupe pe malul drept al Niprului. În aceste condiții, cea mai oportună opțiune este organizarea apărării de-a lungul liniei de barieră a niprului", a spus Surovikin.

"Vom păstra, cel mai important, viața militarilor noștri și, în general, capacitatea de luptă a grupării de trupe, care este inutilă pentru a menține pe malul drept într-o zonă limitată.

În plus, o parte din forțe și mijloace vor fi eliberate, care vor fi folosite pentru acțiuni active, inclusiv ofensive, în alte zone din zona operațiunii", a declarat generalul de armată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.