Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategii lui Iohannis trebuie să rezolve două probleme

revista presei

Evenimentul Zilei:

Dacă PNL și PDL nu s-ar fi concubinat, la sfaturile diversioniste ale lui Cozmin Gușă, consultantului politic al Elenei Udrea, și ar fi avut fiecare candidat la președinție, altfel ar fi stat lucrurile înaintea celui de-al doilea tur. Unul dintre candidații de Dreapta ar fi fost pe locul al doilea cu un scor foarte bun.  Un alt candidat ar fi fost pe locul al treilea cu un scor onorabil. La turul al doilea aceste scoruri s-ar fi adunat automat din antipatie față de PSD. Strategii ACL trebuie să rezolve din acest punct de vedere două probleme: Atragerea a cît mai mulți alegători ai  Elenei Udrea și ai Monicăi Macovei. Aducerea la urne a cît mai mulți alegători de Dreapta, care, de obicei, stau acasă. Pentru aceasta, în ultimele zile, Klaus Iohannis  a lansat provocarea privind Legea amnistiei. Desigur, cum remarca bine Adrian Năstase, Legea poate fi respinsă acum de Parlament și reintrodusă mai tîrziu sub o altă formă. Klaus Iohannis știe că nu se poate convoca Parlamentul peste noapte. N-ar veni nici ai lui în aceste condiții. De ce insistă totuși? Știe că Victor Ponta nu-și poate permite să fie categoric pentru respingerea legii acum, înainte de turul al doilea al turului de scrutin. Pînă la urmă, mai toți cei din mașinăriile de partid, inclusiv din cele ale PDL și PNL –primari, șefi de județe- speră într-o Lege a amnistiei. Victor Ponta ezită să respingă Legea amnistiei acum, pariind pe trecerea de partea sa și a corupților din mașinăria lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis, brusc macoveizat, pariază pe stîrnirea electoratului lui Traian Băsescu, sedus – crede candidatul ACL- de radicalizarea sa în privința anti-corupției. Klaus Iohannis pariază și pe o stîrnire a electoratului de Dreapta, care ar trebui să vină la urne pentru a apăra DNA. Concluzia concluziilor: Confruntarea de duminică rămîne cea dintre mașinăria de partid și Revoluția prin vot... Urmăriți prezența la vot. Dacă e uriașă față de primul tur, Klaus Iohannis e președinte. Dacă e la fel sau mai mică, Victor Ponta e președinte. Eu unul voi vota, ca și-n primul tur, cu Klaus Iohannis.

Romania Libera:

Un număr de 58 de persoane care locuiesc oficial pe Strada Dunării din oraşul Alexandria, Teleorman, au decis, în ziua primului tur de scrutin al prezidențialelor, să voteze pe liste suplimentare în comuna care începe de unde se termină strada lor. Mai mult, unii alegători au mers la scrutin cu vecinii de scară, cum ar fi în cazul blocului BM 1, unde România liberă a identificat cel puțin șase persoane, din familii diferite, care au decis să își exprime opțiunea la o secție de votare cu doar mai puțin depărtată decât cea în care erau repartizați oficial. În total, peste 200 de persoane de pe această stradă au fost plecate, pe 2 noiembrie, conform datelor electorale, în alte localități din județ. Situația se repetă și în cazul altor străzi din Alexandria, precum Cuza Vodă, Negru Vodă sau Agricultorilor. Comuna Poroschia, unde au votat pe listele suplimentare, cumulat pe toate secțiile de vot, 430 de persoane, mai prezintă o particularitate interesantă. Printre cei înscriși pe aceste liste se numără 57 de persoane care au venit să voteze din localități aflate, în unele cazuri, la nici un kilometru de Poroschia, cum ar fi comuna Țigănești, sau doar un pic mai departe, cum ar fi comunele Ștorobăneasa și Cernetu.Mulți dintre cei care au votat în altă localitate apropiată de cea de domiciliu au refuzat să ne explice de ce au făcut acest lucru.

Ziarul Financiar:

Agenţia de presă MEDIAFAX a publicat miercuri seara un document elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget, care cuprinde mai multe propuneri de ordin fiscal, printre care renunţarea la cotă unică de 16%, începând din 2016 şi introducerea cotei progresive de impozitare a venitului, în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%. De asemenea, documentul include propunerea de creştere a impozitelor locale pe proprietate cu câte 25% în 2015 şi 2016. Iniţial, Darius Vâlcov a afirmat că Ministerul Finanţelor Publice nu recunoaşte existenţa acestui document, insistând că ceea ce s-a prezentat nu a fost elaborat în cadrul instituţiei. Întrebat dacă este dispus să demisioneze din funcţie în cazul în care se demonstrează că documentul prezentat a fost elaborat, scris şi printat în Ministerul Finanţelor Publice şi distribuit în Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget, Vâlcov a afirmat că nu poate răspunde pentru toţi angajaţii din instituţie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.