Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategul PNL Hunedoara, urmărit penal pentru fapte de corupție

captura YouTube
Tiberiu Balint

În ciuda faptului că președintele României, Klaus Iohannis, a susținut în repetate rânduri că persoanele cercetate penal trebuie să facă un pas în spate, liberalii hunedoreni au dat strategia de campanie electorală pe mâna unui personaj urmărit penal pentru mai multe infracțiuni de corupție. Despre Tiberiu Balint se știe că este șeful de campanie al PNL, dar și că ar conduce din umbră Primăria Municipiului Deva, ținta următoare fiind Consiliul Județean Hunedoara.

„Fără penali”?

Tiberiu Balint a fost director al RAR Hunedoara, a candidat pentru un post de deputat și, în perioada iulie 2012 – decembrie 2014, a fost vicepreședinte al CJ Hunedoara susținut de PNL.  Mandatul său de vicepreședinte s-a încheiat brusc după ce a fost arestat într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare de corupție din județul Hunedoara.

În data de 3 decembrie 2014, procurorii DNA au descins în județul Hunedoara, la sediile mai multor instituții publice și domiciliile unor persoane. Una dintre vilele la care au ajuns mascații a fost locuința lui Tiberiu Balint din Deva. Acesta a fost urcat în duba Jandarmeriei alături de președintele CJ Hunedoara de la acea vreme și dus la audieri, la Serviciul Teritorial Alba Iulia al Direcției Naționale Anticorupție.

Prin Ordonanța semnată de procurorul șef al DNA - ST Alba Iulia, Balint este acuzat de comiterea a trei infracțiuni de corupție: luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

Concret, procurorii susțin că, în schimbul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu referitoare la prioritizarea şi/sau garantarea plăţilor ce urmau a fi efectuate de Consiliul Judeţean Hunedoara către SC TRANS CONSTRUCT IMPORT EXPORT SRL în perioada 2013-2014 a primit în tranşe prin interpusul SC CITY PARK SOLUTIONS SRL de la SC TRANS CONSTRUCT IMPORT EXPORT SRL suma de 510.000 lei.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că, în perioada 2013-2014 prin intermediul SC CITY PARK SOLUTION a emis succesiv facturile proforme cu nr. 5/10.12.2013, nr. 9/03.03.2014, nr. 10/05.03.2014, nr. 11/28.04.2014 în valoare totală de 560.000 lei prin atestarea nereală a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului raportat la obiectul contractului de consultanţă, scopul fiind disimularea infracţiunii de corupţie şi justificarea transferurilor sumelor de bani urmare a plăţii „serviciilor de consultanţă”.

Imediat după ce a fost arestat, Tiberiu Balint a demisionat din funcția de vicepreședinte al CJ Hunedoara. O perioadă, Balint a stat departe de politică, fiind exclus din PNL, însă a revenit în organizația PNL Deva în anul 2017, când a devenit chiar președinte al filialei. A renunțat la funcție însă în favoarea primarului Florin Oancea.

Acum, Balint este strategul campaniei electorale a PNL și fervent susținător al candidatului PNL (susținut și de USR) la funcția de președinte al CJ Hunedoara. Potrivit unor surse politice, Balint și-ar dori funcția de administrator public al județului.

Dosarul în care este acuzat de fapte de corupție nu a fost, deocamdată, finalizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.