Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Streinu-Cercel, dezvăluiri şocante - România testează doar la jumătate din capacitate: 'Problema este de tip politică de sănătate public'

IMPACT
Adrian Streinu Cercel

În contextul criticilor adresa autorităţilor, cu privire la numărul mic de teste pentru coronavirus care se efectuează în România, profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", dezvăluie că există capacitatea de a se testa dublu, însă acest lucru nu se face din cauza "politicii de sănătate publică".

"Se pot face teste rapide, ale căror rezultate ie în 5-7 ore. Numărul acestor teste PSAR în această zi, a fost la jumătate din capacitatea noastră de testare pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că nu au fost solicitatea mai multe.

Noi avem o capacitate de testare care e mulțimitoare în momentul de față. Urmează ca în următoarea săptămână să ducem 8.000 de teste pe zi.

Pentru a se face aceste 8.000 de teste cineva trebuie să le solicite. Dacă nu le solicită, ele nu se recoltează, dacă nu se recoltează nu se efectuează. Problema este de tip politică de sănătate publică", a zis Streinu-Cercel, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.