Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STRENOGRAME INCENDIARE Cum se lăuda finul Elenei Udrea că poate influența presa/ UPDATE

stenograme

Dosarul finului Elenei Udrea continuă să facă valuri. stiripesurse.ro a intrat în posesia unor stenograme din dosarul trimis de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la Camera Deputaților în care se cerea încuviințarea reținerii și arestării deputatului PMP, Adrian Gurzău. Deocamdată judecătorii au decis doar control judiciar pentru 60 de zile.

Vezi și: După Blaga, potopul!Revoltă în PNL.Abonații la DNA vs parașutații de la centru şi importaţii din USR

În cadrul referatului procurorii DNA devoalează felul în care deputatul susținea că poate schimba decizii sau influența factorii decizionali din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Parlament inclusiv prin presiuni media pe care le-ar putea face. Finul Elenei Udrea susținea că are influență la anumite posturi TV care să ducă campanii de presă în sprijinul susținerii unor decizii dorite de el.

Iată o parte din interceptările depuse la dosar:

Procurorii au documentat faptul că în 15.04.2015, Gurzău  a contactat-o telefonic Angelea Toncesu prilej cu care, într-un limbaj disimulat, i-a comunicat că a avut discuții cu mai mulți membrii ai Consiliului ASF care i-au promis că, într-un timp foarte scurt va fi avizată în funcția de președinte al CA al SC CARPATICA ASIG S.A.

Vezi și: Crin Antonescu face analiza internă a PNL: cum vede soluția Dacian Cioloș premier liberal

ADRIAN GURZĂU: Iar pe partea cealaltă, cu cine m-am întâlnit ulterior a zis că categoric, nu au nimic şi că în privinţa... o să vină, o să se întâmple cât de repede.

TONCESCU ANGELA: Da.

ADRIAN GURZĂU: În privinţa dumneavoastră, da.

TONCESCU ANGELA: Păi, să vedem, că deocamdată mi-au mai cerut nişte hârtii, dar poate că da, nu ştiu...

ADRIAN GURZĂU: Nu, că am discutat şi au zis că nu, ei nu au nimic să reproşeze.

Ulterior ....

Ulterior Adrian Gurzău o contactează pe Angela Toncescu și îi comunică în același limbaj disimulat, că urmează să fie avizată ca președinte în perioada imediat următoare:

ADRIAN GURZĂU: Am înțeles că săptămâna viitoare, joi, veți da de băut.

TONCESCU ANGELA: (râde scurt) A fost așa, cu forcepsul... s-a tras.

ADRIAN GURZĂU: Știu. Și-am înțeles că, na, când era dosarul, v-o mai solicitat o... solicitare. O listă.

TONCESCU ANGELA: Exact! Au mai inventat ceva, da.

ADRIAN GURZĂU: O mai inventat că na...

TONCESCU ANGELA: Da. Da. Păi...

ADRIAN GURZĂU:...ş-autncea, io nu ştiu... Când doriţi...

TONCESCU ANGELA:...ce faceţi?

ADRIAN GURZĂU: Am venit pe la vot, am fost la vot,  mi-am votat ce-am avut şi io pe săptămâna asta, mi-am făcut temele şi merg spre casă.

TONCESCU ANGELA: Am înţeles. Da?

ADRIAN GURZĂU: Da. Numa ştiam că, na, zic oricum ştiu... Mişu lipseşte două zile, am înţeles, sau 3, că el n-are nimic... El n-are nimica, să zicem, resentimente, numai ălălalt.

TONCESCU ANGELA: Îhî. Înţeleg. Ce bine de el! Da. Foarte bine.

Ulterior,  în datele de 27.05.2015 și 05.06.2015, între inculpatul Adrian Gurzău și inculpata Angela Toncescu au loc noi întâlniri.

Vezi și: Cel mai RECENT sondaj: Care e diferența dintre PSD și PNL și ce scoruri au celelalte formațiuni

...

În 09.06.2015, Gurzău  o contactează telefonic pe Toncescu comunicându-i că, din datele pe care le deține, Consiliul ASF  intenționează să înlocuiască procedura de redresare financiară a S.C. CARPATICA ASIG S.A., pe bază de plan de redresare cu procedura de redresare prin administrare specială.

...

În continuarea discuției, aceasta îi solicită să uzeze de atribuțiile de parlamentar, pentru a împiedica acest lucru, lucru cu care inculpatul GURZĂU ADRIAN este de acord.

TONCESCU ANGELA: Am înţeles. Da. Păi poate le faceţi o interpelare.

ADRIAN GURZĂU: Păi, nu.. Staţi liniştit, că... Na. Să ne-ntâlnim numa, să-mi mai daţi nişte din astea ce-am...

TONCESCU ANGELA: ...bine, vă dau. Da. Da.

ADRIAN GURZĂU: Ş-atuncea vineri vin 100% , special pentru treaba asta să mă văd cu dumneavoastră. Bine?

În aceeași dată, după discuția cu aceasta, Gurzău îl contactează pe prim-vicepreședintele ASF, Coca Constantinescu Gheorghe Cornel, stabilind cu acesta o întâlnire. Cei doi au avut o nouă întâlnire, pe data de 02.06.2015, iar, în data de 19.06.2015, Gurzău îi comunică Angelei Toncescu că a inițiat o campanie de presă împotriva conduceriiASF., iar, în paralel, va uza de prerogativele calității de demnitar pentru a stopa introducerea în administrare specială a S.C. CARPATICA ASIG S.A.

TONCESCU ANGELA: Da, păi nu-i chemaţi săptămâna viitoare?

ADRIAN GURZĂU: Păi săptămâna viitoare… deci seară uitaţi-vă la Realitatea, că va fi cu show… Da, la Realitatea.

TONCESCU ANGELA : Că de trei seri tot încearcă, dar nu...

ADRIAN GURZĂU: Păi tot i-am zis să nu tragă gloanțele-n aer, știi...

TONCESCU ANGELA : Da…

ADRIAN GURZĂU: … (.?.) să nu tragă gloanțele-n aer și l-au găsit c-a făcut un accident de mașină și cică a omorât un om și era beat și-a fugit de la locul accidentului și-a pus pe altul în locul lui. Și-a mușamalizat.

TONCESCU ANGELA: Doamne ferește! Asta mi se pare... da.

ADRIAN GURZĂU: Da. Pe bune!

TONCESCU ANGELA:  Da….

ADRIAN GURZĂU: Da, da, da… Și sunt chestii grave aşa… știi, care...

TONCESCU ANGELA: Doamne ajută! Că nu, nu mai. Trebuie schimbați toți de-acolo că sînt niște nenorociți.

ADRIAN GURZĂU: Da, da, da, da. Și am... va fi chestia aia cu schimbatul de…. hârtiile ălea va fi, cu schimbatul... deciziei consiliului.

TONCESCU ANGELA : Da, am înţeles.

ADRIAN GURZĂU:  Cu ălea prima zi, da… Na, dacă mai aveți dumneavoastră ceva, ca să pot să atrag, să trimit...

TONCESCU ANGELA: Păi nu mai. Eu știu că pentru mine o pus săptămâna viitoare pe ordinea de zi...  deci și aprobarea și sancțiunea. Acuma eu sper să nu aprobe sancțiunea și s-aprobe asta. A zis că marți.

ADRIAN GURZĂU: Deci marți este ședință de consiliu? Să-l aprobe….

TONCSCU ANGELA: Așa a zis. Așa a zis Vorniceanu. Naiba știe.

ADRIAN GURZĂU: Cine?

TONCESCU ANGELA: Vorniceanu a zis…

ADRIAN GURZĂU: Vorniceanu? Da. Păi și despre el, adică s-a... s-a apăsat pe toate pedalele. Acuma să vedem ce mai iese. Deci m-am  întâlnit cu... şi io m-am întâlnit cu toți ăștia, și cu unu, și cu altul şi cu….

TONCESCU ANGELA: Da. E un nenorocit ăsta. Este un...

ADRIAN GURZĂU: Eu nu... vorbesc, eu m-am întâlnit cu Stelian și cu... l-am băgat și pe Stelian.

TONCESCU ANGELA : Foarte bine, foarte bine…

ADRIAN GURZĂU: Nu că de la el, la Stelian i-am... și cu Silviu Mănăstire și cu... și cu Rareș Bogdan și cu ăștia, i-am pus.

TONCESCU ANGELA: Da, foarte bine. Şi diseară să mă uit la Realitate, da ?

ADRIAN GURZĂU:  Aşa… da… aşa… da, ne dorim.

TONCESCU ANGELA: .Foarte bine, da. Și-i chemați la Parlament că eu i-am amenințat. Le-am  făcut o scrisoare, le-am spus că…

ADRIAN GURZĂU: Foarte bine.

TONCESCU ANGELA:…  îi reclam la Comisia de abuzuri, dacă nu rezolvă problema.

ADRIAN GURZĂU: Foarte bine… nu… foarte bine. Și eu luni o iau. Oricum acum am făcut eu hârtie pe mâine, am făcut o hârtie cu vicepreședinta CEC care-a zis că-n Evul Mediu oamenii erau… tăiați și-așa.

TONCESCU ANGELA: Am auzit.

ADRIAN GURZĂU: Și-am cerut destituirea ei și mă duc pe cazul ei ca să-i cer destituirea, să fac scandal și urmează să pregătim și ălealalte documente pentru ăstalalt… dacă nu...

…………………………………..

ADRIAN GURZĂU: Şi încerc şi duminică să vedem şi la Silviu Mănăstire. Ce nu iese aicia, merge la Silviu, că şi duminică are Silviu emisiunea aia cu maximă audienţă pe B1.

TONCESCU ANGELA: Foarte bine, da… i foarte bine.

Vezi și: Remus Truică ZGUDUIE România: DEZVĂLUIRI EXTREME despre Antena 3

_____

UPDATE: Jurnalistul Rareș Bogdan a precizat pentru STIRIPESURSE.RO că NU are numărul de telefon al deputatului PMP care îl invocă în stenogramele de la dosar și că ”chiar dacă e din Cluj nu mi-a plăcut niciodată și nu am avut nici un fel de relație, nici măcar de amiciție, că de Prietenie nu putea fi vorba. Eu stau de vorbă cu oamenii serioși și nu papagali. Domnul Gurzău făcea parte din a II-a categorie.”.

"În viata mea nu am băut o cafea cu tiripliciul ăsta. Mă enervează maimuţoii ăştia ce se folosesc de nume de persoane publice pentru a se da mari şi influenţi!", a declarat Rareş Bogdan.

El susține și că ”din nou procurorii au grijă să mai arunce puțin rahat în capul jurnaliștilor dacă tot le e la îndemână”.

”Așa fiecare din cei 700.000 de clujeni pot spune că mă știu. Cu siguranță am fost în același avion, autobuz, tramvai, am fost pe același stadion de fotbal, cu mulți la aceeași universitate”, a mai spus realizatorul Jocurilor de Putere de la Realitatea TV.

____

Pe 27 septembrie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) cererea şi referatul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig.

Potrivit DNA, în dosar există date şi probe din care rezultă că deputatul Gurzău ar fi comis fapte de corupţie. 

Dosarul în cazul lui Adrian Gurzău are 12 volume, fiecare având în jur de 250 de pagini.

_____

În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru și începând cu data de 2 iulie 2015, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României și administrator în fapt al unei firme, care a și acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator și S.C. CARPATICA ASIG SA, în calitate de beneficiar.

Contractul susmenționat a fost încheiat în data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea și în complicitate cu inculpata Toncescu Angela. Obiectul contractului îl constituia furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relații clienți, info-line, contact center vânzare și marketing”, pe o durată minimă de 5 ani. Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilită la suma de 10.000 de euro + TVA, plătită de S.C. CARPATICA ASIG SA lunar, urmând ca pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare lună. Așadar, valoarea totală a contractului pe perioada preconizată este de 270.000 de euro+TVA. Contractul încheiat a fost păgubos pentru CARPATICA ASIG SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajați ai societății, care desfășurau activități similare, la costuri mult mai scăzute.

Vezi şi: LOVITURĂ în imagina Partidului România Unită: 'Infiltrat de oamenii lui Soros'

În schimbul acestor promisiuni și, ulterior, în schimbul încheierii contractului, începând cu 8 aprilie 2015 și până în 14 martie 2016, inculpatul Gurzău Adrian a susținut că își exercită influența pe care o avea asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât să fie influențat votul din Consiliul A.S.F. pentru urgentarea procedurii de avizare a lui Toncescu Angela în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA și pentru ca aceasta să nu fie sancționată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară. Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar și de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților, și-a traficat influența asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât membrii Consiliului A.S.F. să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a S.C. CARPATICA ASIG S.A., deși prin adresa Direcției de supraveghere și control - Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului A.S.F. constatarea stării de insolvență a S.C. CARPATICA ASIG S.A.

Cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală. 

În același dosar, procurorii anticorupție au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a inculpaților Toncescu Angela, Hosu Dan și Tatu Ion-Sorin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.