Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STS a trimis un observator în Parlament pentru legile electorale

sts

În ultima dezbatere din comisiile parlamentare de specialitate pe marginea legilor electorale, a participat și un reprezentant al STS, în contextul în care au apărut mai multe controverse legate de rolul serviciului secret în derularea alegerilor. Unii foști și actuali politicieni au zis că cel mai bine ar fi ca STS să nu mai aibă nicio implicare pentru că nu este normal ca un serviciu secret și militarizat să contabilizeze voturi și să opereze tablete.

Un reprezentant al STS a participat, marți, la ședința Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, unde s-a discutat pentru ultima oară, înainte de votul final, despre legea care prevede ca noutate: 3 zile de vot în Diaspora, alegătorii prezenți la coadă la închiderea secției de vot, respectiv ora 21:00 pot vota până la ora 23.59, vot prin corespondență și pentru alegerile prezidențiale.

Șeful comisiei juridice din Cameră, Nicușor Halici, a zis că nu știe cine este reprezentantul STS care a venit la sedinta, dar că oficialul a asistat la lucrări pentru „nu stia care e rolul STS si daca pot indeplini cerintele care se au in vedere”.

Halici a zis că reprezentantul STS a purtat si discutii cu parlamentarii.

Liderul comisiei a zis că nu știe ca oficialul STS să fi discutat cu alți parlamentari pentru promovarea unor amendamente în proiect.

Eugen Nicolicea, membru in comisia juridică, a spus că nu a fost prezent la sedinta pentru ca s-a impartit intre mai multe comisii si a oferit o explicatie pentru prezenta omului STS in comisie.

„Pot sa fac o presupunere care e aproape certitudine, era evident ca pe partea care ii priveste trebuia sa participe si ei ca sa clarifice niste lucruri”, a zis deputatul PSD.

Interesant este că la comisia parlamentară comună care a elaborat proiectul de lege inițial, STS nu a avut participant.

„Nu au fost invitati pentru ca nu e treaba dansilor sa fie invitati, ei sunt suport tehnic. Sistemul electronic de monitorizare, cum se realizeaza nu mai este problema legislativului, este problema de executiv si cum gestioneaza AEP, sunt chestiuni care tin de modul de organizare. Nu stiu daca trebuie eu sa mentionez ca STS face un sistem sau nu-stiu-ce companie intr-o lege. Nu s-a pus problema sa vina STS, eu am mers institutional pe institutiile direct implicate in alegeri”, a zis presedintele comisiei speciale, senatorul ALDE Dorin Bădulescu.

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Florin Mitulețu Buică, a declarat, marți, că a avut o discuție cu cei din Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru a simplifica procedura de vot în sistemul electronic la alegerile prezidențiale.

Citește și: EXCLUSIV - Președintele CCR, Valer Dorneanu: Petre Lăzăroiu, dacă s-a simțit presat, influențat, să spună în ce a constat asta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.