Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenți la actorie din șapte țări - pe scenă în București

www.fundatiacaleavictoriei.ro
teatru odeon

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru (FIST) a debutat luni și aduce în București, până pe 8 iulie, spectacole din șapte țări, arată un comunicat remis Mediafax.

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru își propune să "promoveze și să dezvolte valorile culturale în rândul tinerilor și studenților bucureșteni", arată organizatorii evenimentului desfășurat de Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB) și Asociația FIST, alături de UNATC "I. L.Caragiale", Teatrul Tineretului Metropolis și Teatrul Bulandra.

"Proiectul își propune să reunească în sălile teatrelor Metropolis, Bulandra și la UNATC cele mai apreciate și performante școli de teatru din Franța, Rusia, Slovacia, Polonia, Serbia, Ungaria, Republica Moldova, Italia și România, reprezentate de tineri artiști - promotorii teatrului de cea mai bună calitate și exploratori ai valorilor culturale românești și internaționale. Misiunea spectacolelor de teatru este de a forma în rândul tinerilor o extraordinară capacitate de percepere, înțelegere, observare și explorare a simțului abstractizării", notează cei de la CTMB, organizatorii evenimentului.

Actrița Catinca Maria Nistor, cofondatorul și selecționerul festivalului, afirmă că manifestarea are la bază "curiozitatea de a fi aproape de alte culturi și de a vedea cum își potrivesc busola, ce îi inspiră pe alții, ce îi frământă și ce îi determină să gândească într-un anume fel. Așa a apărut nevoia acestui festival, care, acum cinci ani, nu exista nicăieri în țară. Existau festivaluri naționale, internaționale de teatru profesionist, de teatru amator, de teatru tânăr, dar niciunul de școli de teatru, niciunul unde generația mea s-ar fi putut regăsi, identifica, compara sau deosebi de o alta".

Intrarea este liberă pentru spectacolele prezentate de studenții școlilor din mai multe țări europene ca Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi (Milano, Italia), La Cité/Théâtre/ Les comédiens-stagiaires (Caen, Franţa), Russian State Institute Of Performing Arts (St. Petersburg, Rusia), The Polish National Film, Television and Theatre School (Lodz, Polonia), VSMU, Academy of Performing Arts, Bratislava (Bratislava, Slovacia), Faculty of Dramatic Arts (Serbia, Belgrad), University of Arts, Kaposvár, Theatre department (Kaposvár, Ungaria), Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (Chișinău, Republica Moldova), Universitatea "Lucian Blaga" (Sibiu), Universitatea Națională de Arte "George Enescu" (Iași), Universitatea "Ovidius" (Constanța), Universitatea "Dunărea de Jos" (Galați) și, bineînțeles, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" (Bucureşti).

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.