DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

STUDIU 50% dintre salariații din sănătate sunt nemulțumiți de venituri

dcnews.ro
legea salarizarii

Federația „Solidaritatea Sanitară” a făcut publice rezultatele unei a doua evaluări a impactului aplicării legii salarizării, iar acestea arată că 50% dintre salariații din sănătate s-au declarat nemulțumiți și foarte nemulțumiți de venitul net total rezultate după aplicarea legii.

Programul 'Odrasla' continuă cu succes. LISTA cu BEIZADELELE cocoțate în funcții publice

Evaluarea făcută publică de Federația „Solidaritatea Sanitară” arată că doar 19% dintre salariați s-au declarat mulțumiți și foarte mulțumiți.

Cel mai mare impact negativ îl înregistrează situația sporurilor: cca. 64% dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți și foarte nemulțumiți de situația sporurilor; doar 16,4% dintre salariați s-au declarat mulțumiți și foarte mulțumiți.

De remarcat că cca. 15% dintre respondenți sunt mulțumiți de venitul net total dar nemulțumiți de scăderea veniturilor aferente sporurilor, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Ambasadorul României în SUA, convocat de ministrul american al energiei după adoptarea Legii offshore

"Cca. 11,5% dintre respondenți au indicat scăderea venitului net salarial total în luna iunie raportat la luna februarie 2018. Extrapolarea datelor conduce la o estimare a acestui tip de impact în cazul a cca. 23000 de salariați din sectorul public de sănătate. În condițiile existenței unei prevederi legale explicit privind dreptul salariaților la compensarea pierderii de veniturilor nete cea mai mare parte a situațiilor considerăm că este determinată de aplicarea deficitară a legii la nivel local", mai precizează sursa citată.

Doar 37,46% dintre respondenți au declarat că primesc un spor de 100% (raportat la salariul din luna ianuarie 2018) pentru activitatea desfășurată în zilele nelucrătoare.

80% dintre respondenți au indicat faptul că se simt înșelați de Guvern în privința creșterilor salariale primite comparativ cu cele promise în mod public. De remarcat și că cca. 50% dintre medici au indicat același lucru. Principala cauză considerăm că o constituie nivelul foarte mare al așteptărilor create de guvernanți în 2017 și la începutul acestui an raportat la drepturile salariale concrete.

Tudorel Toader, reacţie la informaţia care produce în CUTREMUR în justiţie: 'Pentru a se cunoaşte adevărul...'

Deși au beneficiat de creșterea salariului de bază la 1 martie 2018 (la nivelul corespunzător anului 2021 din legea salarizării) doar 60% dintre asistenții medicali au indicat o creștere a veniturilor salariale totale nete în luna iunie comparativ cu luna februarie 2018.

"Legea salarizării, așa cum a fost aplicată, a generat un nivel semnificativ de dezordine în sistemul sanitar, din cauza ivirii unor diferențe foarte mari între veniturile nete ale salariaților din diferite unități, fără ca acestea să fie justificate de criterii obiective. Această formă de inechitate participă la amplificare sentimentului de nemulțumire a salariaților determinat atât de creșterea salariilor de bază în ritmuri diferite pentru diferitele categorii de salariați din Sănătate cât și de problemele amintite privind sporurile", se arată în comunicatul transmis de Federația „Solidaritatea Sanitară”.

SONDAJ: Două treimi dintre români ar fi nemulțumiți dacă partidul favorit ar respinge în Parlament Referendumul pentru Căsătoria naturală

Cercetarea a fost comandată de Federația „Solidaritatea Sanitară”, fiind desfășurată în cadrul Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” în perioada 13-28 iunie 2018. Eșantionul este de peste 680 de salariați, care au dat răspunsurile după ce au primit fluturașul de salarii în luna iunie, aferent lunii mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.