Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU care desființează textierii muzicii moderne

muzica

Un studiu realizat recent de cercetători americani arată că nivelul mediu al cuvintelor hiturilor actuale este în general cel specific limbajului unui copil de opt ani, transmite miercuri AFP. 

O echipă de cercetători melomani a studiat cuvintele a 225 de cântece care au ocupat primul loc al clasamentelor celor mai bune vânzări în Statele Unite din 2005, recurgând la texte standard pentru determinarea nivelului lexical. Rezultatul a arătat că hiturile au un nivel mediu de lectură, care corespunde unui copil de opt ani (CE2), şi se pare că acesta a scăzut în ultimii zece ani. 

Cele mai avansate cuvinte se găsesc în muzica country, la coada clasamentului aflându-se cele din r&b şi hip-hop. Scorul bun realizat de muzica country se explică în parte prin existenţa unui număr mai mic de interjecţii ca 'yeah' sau 'oh', afirmă principalul autor al studiului, Andrew Powell-Morse. Acesta dezvăluie faptul că metodologia utilizată se concentrează doar pe nivelul de lectură, fără să ia în considerare metaforele sau emoţiile exprimate în piesele analizate. 

Cântecul care a înregistrat cel mai bun scor este 'All About Tonight' al solistului country Blake Shelton. Piesa din 2010 este o odă închinată petrecerilor şi beţiilor. Locul al doilea i-a revenit piesei 'Dani California' a grupului Red Hot Chili Peppers, care povesteşte aventurile unei tinere din sud a cărei viaţă alunecă în haos în California. 

La sfârşitul clasamentului se regăseşte melodia 'The Good Life' a grupului metal canadian Three Days Grace, singura care nu a reuşit să atingă nici măcar nivelul 1, CP (al copilului care poate citi orice cuvânt, chiar fără să îl mai fi întâlnit). Nici grupul Maroon 5 nu stă prea bine la capitolul cuvintelor din piesa din vara anului 2011 'Moves like Jagger', dar formaţia californiană îşi salvează onoarea cu alt titlu, 'She will be loved', care intră în Top 10. 

Katy Perry are un cântec bine plasat, dar şi unul spre sfârşitul clasamentului: 'Wide awake' se numără printre cele mai simpliste, însă 'E.T.' figurează printre cele mai inteligente. 

Într-un clasament pe sexe, cântecele artistei Mariah Carey sunt cele mai elaborate din muzica pop, iar cele ale lui Eminem sunt în fruntea pieselor hip-hop.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.