Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU - Cercetătorii de la Universitatea din Murcia anunță că peștii pot să miroasă virusurile pentru a evita infecţiile

pesti

Cercetători de la Universitatea din Murcia (UMU) şi de la Institutul de Investigaţie Biomedică din Murcia (IMIB) au demonstrat că peştii sunt capabili să detecteze un virus prin intermediul simţului olfactiv şi să activeze mecanisme de apărare pentru a evita infecţiile, relatează AGERPRES.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Este ceea ce relevă un studiu condus de Victoriano Mulero, profesor universitar la catedra de Biologie Celulară, la care au participat, în afară de cercetători ai UMU şi IMIB, şi experţi de la Universitatea New Mexico din SUA.

Mulero a subliniat că peştii sunt capabili să "miroasă" virusurile şi să se ţină astfel la distanţă, iar în cazul în care sunt infectaţi, neuronii lor olfactivi pot activa un răspuns imunitar pentru a proteja organismul de infecţie.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Studiul deschide calea dezvoltării de tratamente şi vaccinuri mai eficiente împotriva unor boli care pot afecta bazinele piscicole, printre care şi o boală similară rabiei ce provoacă pierderi economice substanţiale companiilor.

Pe de altă parte, pe termen lung, va putea permite studierea comportamentului organismului peştilor în faţa virusului care afectează sistemul nervos şi aparatul respirator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.