Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Cererea de spaţii de birouri la nivelul Bucureştiului va creşte cu 20-30% în acest an

iStock
open space birouri Huawei calculatoare

Cererea de spaţii de birouri la nivelul Bucureştiului va creşte cu 20-30% în acest an, în condiţiile în care o bună parte din marii chiriaşi au ieşit din expectativă şi îşi evaluează activ opţiunile pentru optimizarea necesarului de spaţii, potrivit consultanţilor firmei Cushman & Wakefield Echinox.

Compania semnalează, într-un comunicat, că volumul tranzacţionat pe parcursul anului 2020 a scăzut cu 40%, până la nivelul de 237.000 de metri pătraţi, pe fondul pandemiei Covid-19 care a determinat cea mai mare parte a companiilor să adopte pe scară largă telemunca, amânând pe cât posibil luarea unor decizii cu impact pe termen mediu şi lung, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Neomarxiștii își duc planul până la capăt în ofensiva asupra Bisericii: Schimbă numele parcului 'Sfântul Ştefan' din București

Anul 2021 a început sub alte auspicii, în condiţiile în care numărul de cazuri Covid-19 la nivel mondial s-a înjumătăţit faţă de finalul anului precedent, iar evoluţia pozitivă a campaniilor de vaccinare permite autorităţilor să relaxeze măsurile restrictive. În acest context, după un an în care companiile au putut să evalueze impactul telemuncii prin analize interne sau cu ajutorul consultanţilor, acestea sunt acum în poziţia de a-şi redimensiona necesarul de spaţii într-o piaţă care le-a devenit favorabilă, se menţionează în comunicat.

"Putem spune că începutul acestui an a adus un volum de activitate chiar mai ridicat faţă de debutul anului 2020, când aproape nimeni nu întrevedea impactul major pe care îl va avea propagarea pandemiei Covid-19. Avem, în prezent, proiecte în lucru de peste 70.000 de metri pătraţi la nivelul Bucureştiului şi oraşelor regionale pentru o serie dintre cele mai mari corporaţii prezente la nivel local, acestea conştientizând că este un moment prielnic pentru a-şi reaşeza contractele, fie că vorbim de renegocieri, consolidări, restrângeri sau chiar extinderi de spaţii. În acest context, ne aşteptăm ca volumul tranzacţionat în 2021 să crească substanţial, cu cel puţin 20 - 30%, urmând să revină peste nivelul de 300.000 de metri pătraţi", a declarat Bogdan Bogatu, Director Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent, cuprinde o echipă de peste 60 de profesionişti şi colaboratori ce oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor şi chiriaşilor.

Cushman & Wakefield, unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 51.000 de angajaţi în peste 70 de ţări, ajută chiriaşii, proprietarii şi investitorii în optimizarea valorii activelor. Cu venituri de 8,2 miliarde de dolari, serviciile principale ale companiei sunt: consultanţă în gestionarea activelor şi investiţiilor, pieţe de capital, închirieri, administrarea proprietăţilor, reprezentarea chiriaşilor, servicii de proiect şi evaluare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.