Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Comenzile online de mâncare românească au crescut cu 120% în ultimul an

retailgazette.co.uk
supermarket-mancare

Comenzile online de preparate tradiţionale româneşti au crescut cu 120% în ultimul an, potrivit platformei foodpanda, care arată că, din totalul comenzilor zilnice înregistrate pe site, circa 40% conţin preparate din bucătăria românească, iar valoarea medie a unei astfel de comenzi este de 60 lei, conform News.ro.

În topul mâncărurilor tradiţionale româneşti comandate de clienţii platformei se află: ciorba de văcuţă, urmată de cartofi ţărăneşti, papanaşi, clătite cu dulceaţă şi mici.

"Bucătăria românească ocupă o pondere semnificativă din totalul numărului de comenzi pe care le înregistrăm pe platformă, iar cererea pentru astfel de preparate este în continuă creştere. Observăm că mare parte dintre cele mai comandate preparate din această categorie sunt asemănătoare cu cele pe care le savuram în copilărie. Cei mai mulţi dintre clienţii noştri au un program încărcat, ce nu le oferă timpul necesar pregătirii acestor preparate, preferând astfel o comandă rapidă acasă sau la birou", declară Andreea Petrişor, managing director Delivery Hero Romania.

Pe primul loc în topul oraşelor în care se comandă online preparate româneşti se află Bucureşti, urmat de Braşov, Piteşti, Iaşi şi Timişoara. În prezent, aproximativ 17% din totalul restaurantelor listate pe platforma foodpanda au specific tradiţional românesc.

Din datele centralizate de companie, valoarea medie a unei astfel de comenzi este de 60 lei. De asemenea, cei mai mulţi dintre clienţii foodpanda aleg să comande preparate din bucătăria românească în jurul prânzului, iar cele mai multe comenzi se înregistrează spre finalul săptămânii în zilele de joi, vineri şi sâmbătă.

foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este una dintre cele mai mari platforme online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 1.500 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Ploieşti, Oradea, Galaţi, Craiova, Sibiu, Piteşti, Târgu Mureş, Baia Mare şi Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.