Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Companiile din România nu au, în prezent, în topul priorităţilor, starea de bine şi sănătatea mintală a angajaţilor

www.libertatea.ro
angajat, job, muncă

Companiile din România nu au, în prezent, în topul priorităţilor, starea de bine (13%) şi sănătatea mintală a angajaţilor (6%), interesul fiind ridicat pentru retenţia angajaţilor (63%), arată un studiu publicat, luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale.

Potrivit cercetării realizate de Unlock Research, pentru Agenţia de PR Brain 4 Strategy, companiile pun preţ mult mai mare (35%) pe atragerea de noi talente.

În acelaşi timp, starea de bine (13%) şi sănătatea mintală a angajaţilor (6%) nu reprezintă interes pentru companii, deşi peste jumătate dintre organizaţiile chestionate (56%) au avut, în ultimul an, iniţiative cu privire la starea de bine. Totodată, 44% dintre respondenţi consideră că aceasta este o nevoie ridicată în cadrul companiei lor, potrivit Agerpres.

Iniţiativele în acest sens considerate potrivite sunt workshop-uri (28%), consiliere/terapie (27%), identificarea nevoilor angajaţilor (12%), acces la programe/spaţii de relaxare (10%), evaluarea sănătăţii emoţionale a angajaţilor (10%), asigurare medicală/abonament medical (9%), abonamente la sală/programe sportive (6%), hotline/linii de suport emoţional (5%), flexibilitate privind modul/orele de muncă (5%) şi programe de dezvoltare personală (4%).

Realizatorii studiului au remarcat, însă, că în acest moment beneficiile oferite sunt în general legate de sănătatea fizică a angajaţilor şi mai puţin în zona de terapie, consiliere sau bunăstare emoţională şi sănătate mintală.

La ora actuală, companiile se axează mai degrabă pe a măsura satisfacţia la locul de muncă (80%) şi mai puţin pe a măsura nivelul de stres (29%) sau starea sănătăţii mintale a angajaţilor (17%).

Un raport publicat de World Economic Forum (The Global Risks Report - ediţia 2022) arată că pandemia a dus la încă 53 de milioane de cazuri de depresie majoră la nivel global, iar "deteriorarea sănătăţii mintale" a fost unul dintre primele cinci riscuri majore la nivel mondial. Astfel, deteriorarea sănătăţii mintale a fost menţionată ca un risc în creştere de 23% din respondenţii studiului mondial, amploarea afecţiunilor şi/sau a tulburărilor de sănătate mintală la nivel global riscând să afecteze negativ bunăstarea, coeziunea socială şi productivitatea, prin formele de anxietate, demenţă, depresie, singurătate, stres etc.

The Global Risks Report 2022 a colectat opiniile a peste 12.000 de lideri la nivel de ţară care au identificat riscuri critice pe termen scurt pentru cele 124 de ţări ale acestora, reunite prin Forumul Economic Mondial.

Studiul Unlock a fost efectuat în luna septembrie a acestui an în rândul a 100 de companii active în România, în toate domeniile de activitate, 54% companii cu peste 200 de angajaţi şi 46% cu mai puţin de 200 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.