Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Diferențe între rezistența pe piele a Sars-Cov-2 și a virusului gripal: care sunt explicațiile specialiștilor

Global Cosmetics News
piele umana

Coronavirusul rămâne activ pe pielea umană timp de nouă ore, de cinci ori mai lung decât virusul gripal. Acest lucru a fost anunțat pe 19 octombrie de portalul Medicalxpress cu referire la un studiu publicat de Clinical Infectious Diseases.

„Supraviețuirea de nouă ore a SARS-CoV-2 (tulpina virusului care provoacă COVID-19) pe pielea umană poate crește riscul transmiterii contactului în comparație cu IAV (virusul gripei A), accelerând astfel pandemia”, se arată în raport, relatează Interfax.

Studiul a fost realizat pe piele prelevată din probe de autopsie ale unui decedat din coronavirus, la aproximativ o zi după moarte.

Citește și: Sălile de sport, un adevărat pericol! Medic infecționist de la Spitalul Carol Davila: 'Astfel de activități ar trebui limitate'

După cum amintesc oamenii de știință, atât virusul gripal, cât și coronavirusul pot fi dezactivate în 15 secunde folosind etanol, care face parte din dezinfectantele pentru mâini.

„Supraviețuirea mai lungă a SARS-CoV-2 pe piele crește riscul transmiterii contactului; cu toate acestea, spălarea frecventă a mâinilor poate reduce acest risc”, au spus experții.

Citește și: GALERIE FOTO - O organizație caritabilă i-a cumpărat unui bunic din vârf de munte o sobă și un frigider pentru a trece cu bine peste iarnă

Autorii lucrării științifice au susținut recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru spălarea regulată și temeinică a mâinilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.