Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie emoționantă pentru Chapecoense, în Supercupa Americii de Sud

www.agerpres.ro
Chapecoense

Echipa braziliană de fotbal Chapecoense a învins formația columbiană Atletico Nacional Medellin cu scorul de 2-1, marți seara, pe teren propriu, în prima manșă a Supercupei Americii de Sud (Recopa Sudamericana), la patru luni de la catastrofa aeriană care a decimat lotul său.

Pe 28 noiembrie, ''Chape'' se pregătea să dispute prima manșă a finalei competiției Copa Sudamericana, contra aceleiași formații columbiene, dar avionul care o ducea la Medellin s-a prăbușit în munți, iar accidentul a costat viața a 71 din cei 77 de pasageri, dintre care 19 erau jucători, anunță Agerpres.

Citește și: Pe cine ar vrea Contra în locul său la Dinamo: 'Puneți-l pe el'

Clubul brazilian a fost desemnat ulterior câștigător al competiției, la cererea echipei Atletico Nacional, care deținea celălalt titlu continental, Copa Libertadores.

Golurile marcate de Reinaldo (23 — penalty) și Luiz Otavio (73) au adus victoria formației braziliene, marți seara, returul de la Medellin fiind programat pe 10 mai. Pentru columbieni a înscris Macnelly Torres (58).

Semnificația sportivă a pălit, însă, în acest meci care a servit drept omagiu victimelor, printr-o ceremonie desfășurată înaintea întâlnirii.

''Suntem încântați că am putut învinge un adversar așa de puternic pe scena sud-americană, dar mai rămân 90 de minute, care vor fi mai dificile'', a declarat după meci antrenorul echipei braziliene, Vagner Mancini.

''Trebuie felicitați staff-ul și jucătorii care au știut să alcătuiască o echipă competitivă în atât de puțin timp'', a mai spus tehnicianul.

La Atletico Nacional a evoluat și Dayro Moreno, fostul atacant al Stelei.

La meci au asistat și jurnalistul Rafael Henzel și jucătorii Jakson Follmann, Alan Ruschel și Neto, patru dintre cei șase supraviețuitori tragediei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.