Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu făcut în AUSTRIA: Puţine cazuri în mediul şcolar, iar elevii şi profesorii au fost afectaţi în egală măsură

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala distantare

Numărul contagierilor cu noul coronavirus în şcolile din Austria este mic, iar prevalenţa este aproape identică atât în rândul elevilor, cât şi în cel al cadrelor didactice, sunt concluziile unui studiu publicat în Austria, care menţionează totodată un număr mai mare de îmbolnăviri în unităţile defavorizate, informează AFP, preluat de Agerpres.

''Nu există diferenţe semnificative între copii şi profesori'', precizează autorii, cercetători în cadrul a patru universităţi austriece şi mandataţi de Ministerul Sănătăţii din Austria pentru a realiza studiul.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

Cercetătorii au testat în mod aleator 10.156 de elevi de şcoală primară şi de liceu, precum şi profesori asimptomatici din 243 de unităţi de învăţământ din ţară, în perioada 28 septembrie-22 octombrie, prin metoda testului prin gargară.

Doar 40 dintre aceştia erau purtători ai virusului, echivalentul unei prevalenţe de 0,39%. În rândul elevilor, procentul de contagiere a fost de 0,37%, în comparaţie cu 0,57% în cazul adulţilor din unităţile de învăţământ, o diferenţă prea mică pentru a fi semnificativă, potrivit studiului.

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

În schimb, ''prevalenţa diferă între şcolile care au un indice de dezavantaj social ridicat (0,81%) şi şcolile care au un indice de dezavantaj social moderat (0,23%)'', notează cercetătorii.

Alte campanii de testare se vor desfăşura în mod regulat pe toată durata anului şcolar, în scopul unei monitorizări mai atente a circulaţiei coronavirusului în şcoli.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate

Ministrul Educaţiei, Heinz Fassmann, speră ca primele rezultate ale acestui studiu să contribuie la dezbaterea publică referitoare la necesitatea de a închide sau nu şcolile, într-un moment în care această întrebare a reapărut în Austria, care se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri în ultimele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.