Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu ISS: Copiii sub cinci ani sunt cei mai afectaţi de gripă în Italia

smartradio.ro
copil masca covid

Copiii sub cinci ani sunt cei mai afectaţi de gripă în Italia, cu o incidenţă de 15,8 cazuri la fiecare 1.000 de persoane, potrivit Institutului Naţional de Sănătate (ISS) din această ţară, relatează joi EFE.

Raportul se bazează pe date medicale culese în perioada 1-7 noiembrie şi evidenţiază o creştere a răspândirii acestui virus, având în vedere că numărul cazurilor de gripă în rândul populaţiei generale este de două ori mai mare decât cel din 2020.

În această perioadă au fost raportate 207.000 cazuri de gripă, în condiţiile în care în precedentele două săptămâni s-au înregistrat 198.500, respectiv 167.900 de cazuri.

În grupa de vârstă 5-14 ani incidenţa a fost de 3,79 cazuri la 1.000 de persoane, la rezidenţii cu vârste cuprinse în intervalul 15-64 de ani a fost 3,02 cazuri, iar la cei de peste 64 de ani de 1,64 cazuri, potrivit Agerpres.ro.

Ministerul Sănătăţii din Italia a recomandat vaccinarea împotriva gripei "pentru persoanele de peste 60 ani, femei însărcinate şi lăuze, bolnavi cronici, cei cu probeleme cardiace şi respiratorii şi cei cu boli autoimune".

Ministerul italian a recomandat, de asemenea, vaccinarea cu ser antigripal a personalului medical, echipajelor de poliţie şi de pompieri, personalului din educaţie, a celui veterinar şi a persoanelor care donează sânge.

Vaccinul antigripal este, de asemenea, recomandat "copiilor fără riscuri medicale cu vârste cuprinse între 6 luni şi şase ani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.