Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu Kaspersky: Numărul de atacuri care vizează piratarea dispozitivelor conectate s-a dublat în 2021

Shutterstock
atac cibernetic

Numărul de atacuri care vizează piratarea dispozitivelor conectate s-a dublat în acest an faţă de 2020, de la 16,17% la 32,72%, relevă rezultatele unui studiu Kaspersky, susţinut de Nokia.

Potrivit sursei citate, piaţa dispozitivelor Internet of Things (IoT) a cunoscut recent o dezvoltare activă, cu o creştere dramatică de 23,1%, în cursul anului trecut.

"Această tendinţă evidenţiază necesitatea de a asigura o protecţie cuprinzătoare a acestui ecosistem împotriva unei game largi de ameninţări. Acesta este un fapt susţinut de sondajul Nokia, care arată că numărul de atacuri care vizează piratarea dispozitivelor conectate s-a dublat faţă de anul precedent (de la 16,17% la 32,72%)", notează compania.

Un alt raport realizat de Kaspersky a constatat, de asemenea, că majoritatea utilizatorilor (89%) s-a declarat îngrijorată de securitatea dispozitivelor lor.

În acest context, Kaspersky a anunţat lansarea unei noi soluţii - Kaspersky Smart Home Security, ce va ajuta operatorii de telecomunicaţii să răspundă la cererile tot mai frecvente ale consumatorilor pentru protecţia dispozitivelor inteligente din casă.

"Produsul este instalat pe un router de un operator de telecomunicaţii şi tot ce trebuie să facă un utilizator este să descarce o aplicaţie pe un smartphone pentru a controla şi monitoriza securitatea dispozitivului (...) Noul produs combină mai multe aspecte cheie ale securităţii cibernetice, inclusiv protecţia împotriva malware-ului, supravegherea ascunsă, controlul internetului şi multe altele. În special, setul de control al intruziunii include: scanarea fişierelor AV, blocarea atacurilor brute-force, verificarea adreselor URL suspecte şi monitorizarea porturilor şi protocoalelor de internet. Setul de verificare a securităţii permite clienţilor să controleze nivelul de securitate pentru sistem şi dispozitive. Produsul va notifica un utilizator dacă parolele pentru dispozitive sunt prea slabe şi va ajuta, de asemenea, la alegerea unei opţiuni noi, mai sigure. În plus, setul include verificarea protocoalelor de internet şi a porturilor de internet vulnerabile", se menţionează într-un comunicat al producătorului de produse de securitate cibernetică, potrivit Agerpres.ro.

În plus, Kaspersky Smart Home Security oferă părinţilor posibilitatea de a stabili restricţii de utilizare a internetului pentru copiii lor, cum ar fi utilizarea internetului pe timp de noapte sau în alte momente nedorite şi pentru a preveni vizitele pe site-uri web inadecvate.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997, care, la ora actuală, protejează prin produsele sale antivirus peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 250.000 de companii-client.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.