Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu pe 50.000 de pacienți: Vaccinul produs de Moderna este mai eficient împotriva variantei Delta față de cel produs de Pfizer/BioNTech

adevarul.ro
virus covid delta

Vaccinul laboratorului Moderna este mai eficient împotriva variantei Delta față de cel produs de Pfizer/BioNTech, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii au descoperit că eficiența serului Pfizer a scăzut considerabil în ultima lună, după ce tulpina Delta s-a răspândit la scară globală, potrivit rapoartelor publicate pe site-ul de specialitate medRvix.

Eficiența vaccinului Pfizer a ajuns la 42% în iulie, în scădere de la 76% la începutul anului 2021.

Studiul arată că, raportat la aceeași perioadă de timp, vaccinul Moderna a ajuns la o eficacitate de 76%, în scădere de la 86%.

50.000 de pacienți ai Mayo Clinic Health System, care administrează spitale din Minnesota, Iowa și Wisconsin au fost incluși în studiu.

Ambele seruri rămân eficiente în prevenirea spitalizărilor Covid, spune dr. Venky Soundararajan, coordonatorul cercetării.

Însă, crede el, o a treia doză a vaccinului Moderna va fi necesară în curând atât celor vaccinați cu Pfizer cât și cu Moderna.

Varianta Delta provoacă acum 93% dintre noile cazuri din SUA, care raportează zilnic peste 100.000 de infectări, prag care nu a mai fost atins din februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.