Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Rata de infectare în rândul studenților și profesorilor care merg la școală reflectă îndeaproape ceea ce se întâmplă dincolo de porțile școlii

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Ratele de infectare cu noul coronavirus, în rândul elevilor și profesorilor, înregistrate în școlile din Anglia sunt similare și le reflectă pe cele înregistrate în comunitatea extinsă, arată unul dintre cele mai extinse studii de profil realizate până acum în școli, cercetare publicată zilele trecute. Rezultatele sunt cu atât mai semnificative cu cât studiul a fost realizat la apogeul celui de-al doilea val pandemic, într-o țară cu un număr foarte mare de cazuri, dar care a decis să nu închidă sistematic școlile, ci doar pe acelea cu un număr mare de cazuri de infectare, relatează pe larg edupedu.ro

Studiul a fost realizat de Public Health England (PHE), the Office for National Statistics and the London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM). În cadrul lui, au fost testați, în luna noiembrie, circa 10.000 de elevi și membri ai personalului școlar. Important: testările nu au fost determinate de manifestarea unor simptome la persoanele participante.

În dezbaterea privind rolul școlilor în transmisia virusului, alte studii, realizate pe un număr mai mic de persoane, sugerau deja că situația epidemiologică din școli pare să fie cauzată de situația din comunitate și să nu fie un motor al epidemiei. Actualul studiu nu interpretează, însă, datele în niciun fel, dincolo de corelarea cu evoluția epidemiologică în comunitate.

Studiul a constatat că 1,24% dintre elevii testați și 1,29% din personalul școlar au avut rezultate pozitive pentru infectare activă.

Citește și: Procurorii activiști îi contrează dur pe avocați în Cazul Ferma Băneasa: 'Solicităm Inspecției judiciare și CSM să apere magistrații'

În cazul profesorilor, procentul a fost mai mare pentru cei din învățământul secundar (1,47%) decât pentru cel din învățământul primar (0,75%).

În cazul elevilor, procentul a fost, de asemenea, mai mare în învățământul secundar (1,48%) decât în școlile primare (0,89%)

Procentele sunt comparabile cu studiul național de estimare a infecțiilor active de Covid-19, care indicau faptul că 1,2% din populația în ansamblul ei era infectată cu noul coronavirus în săptămâna 8-14 noiembrie.

Anunțul oficial îl citează pe șeful echipei care a realizat studiul, Shamez Ladhani, potrivit căruia “e nevoie de și mai multe cercetări, dar aceste rezultate par să arate că rata de infectare în rândul studenților și cadrelor didactice care merg la școală reflectă îndeaproape ceea ce se întâmplă dincolo de porțile școlii. De aceea, avem nevoie să ne asumărm responsabilitatea să scădem numărul infecțiilor, dacă vrem ca școlile să rămână deschise și sigure pentru copiii noștri”.

Citește și: SCANDAL MONSTRU în USR-PLUS, după decizia lui Vlad Voiculescu: 'E corect oare ca USR să fie pus în fața faptului împlinit și să i se comande ca unui răcan'

Un alt responsabil din echipa studiului, James Hargreaves, este citat la rândul său, insistând pe “asigurarea continuării educației”:

“Aceste rezultate ne arată că, în noiembrie, un număr semnificativ de elevi și personal școlar care participau la școala față în față aveau o infecție cu noul coronavirus. (…) Pe baza acestei colaborări cruciale între oameni de știință, personal școlar, elevi și părinții acestora, sperăm să răspundem întrebărilor existente așa încât să ne asigurăm că educația copiilor poate continua în cel mai sigur mod cu putință”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.