Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA a lansat un nou ATAC AERIAN în Siria împotriva forţelor pro-Assad

bombardament

Coaliţia condusă de SUA împotriva Statului Islamic a anunţat miercuri că a lansat atacuri aeriene împotriva "forţelor pro-guvernamentale din Siria" care au atacat neprovocat cartierul general al Forţelor Democratice Siriene (FDS), informează Reuters, citează AGERPRES.

Citeşte şi: Decizie de ULTIM MOMENT a Înaltei Curţi din Franţa: SANCŢIUNI aspre privind folosirea telefoanelor mobile

Coaliţia arată într-o declaraţie de presă că militari ai săi se aflau alături de FDS (o alianţă de miliţii din nordul şi estul Siriei) în timpul unui atac la opt kilometri de linia de separaţie de pe fluviul Eufrat. "Pentru apărarea Coaliţiei şi a forţelor partenere, Coaliţia a efectuat lovituri împotriva forţelor atacatoare, pentru a respinge actul de agresiune împotriva partenerilor angajaţi în misiunea Coaliţiei Globale de înfrângere a Daesh", arată documentul, care foloseşte acronimul arab Daesh pentru a desemna Statul Islamic.

Un oficial american, căruia Reuters nu îi dezvăluie identitatea, a dat câteva detalii despre ciocniri. Forţele pro-guvernamentale constau în circa 500 de luptători într-o formaţie slab organizată, sprijinită de tancuri şi artilerie, inclusiv mortiere şi lansatoare de rachete. Aproximativ 100 dintre ei au fost ucişi de riposta aeriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.