Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA/alegeri primare republicane: Ted Cruz o alege pe Carly Fiorina drept colistieră

www.businessinsider.com
ted cruz

Ted Cruz, candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Albă, a anunţat miercuri că a ales-o pe Carly Fiorina drept colistieră, într-o încercare de a recâştiga avantajul contra favoritului Donald Trump, relatează AFP. 

"După o analiză atentă... am ajuns la concluzia că dacă voi fi învestit candidat la prezidenţiale, Carly Fiorina va fi colistiera mea la postul de candidat la vicepreşedinţie", a declarat Ted Cruz, senator ultraconservator de Texas, la Indianapolis, în statul Indiana, unde importante alegeri primare vor avea loc marţea viitoare. 

"Pe lângă faptul că este înzestrată cu o inteligenţă extraordinară, ea este o femeie de principii", a explicat Ted Cruz. "Ea şi-a petrecut viaţa creând locuri de muncă şi crescând salariile", a adăugat el. 

"Carly a petrecut zeci de ani în afaceri, la conducerea uneia dintre cele 20 de companii cele mai mari din Statele Unite şi ea ştie cum să creeze locurile de muncă", a spus Ted Cruz. 

Carly Fiorina şi-a anunţat sprijinul pentru Ted Cruz în martie, la o lună după ce s-a retras din cursa primarelor, când era singura femeie în cursa republicanilor printre 17 candidaţi iniţiali. 

Zvonul alegerii sale drept colistieră a fost răspândit de mai multe zile de echipele lui Ted Cruz după o serie de victorii zdrobitoare ale lui Donald Trump în alegerile primare. Miliardarul a câştigat lejer alegerile din New York săptămâna trecută şi cinci primare marţi. 

Ted Cruz, în ciuda sprijinului din partea multor grei ar republicanilor, nu a obţinut decât o mică parte din voturi marţi, terminând pe locul al treilea în patru din cinci scrutine, în spatele lui John Kasich, guvernator de Ohio. 

Dacă Ted Cruz câştigă învestitura partidului republican, Carly Fiorina ar deveni a treia femeie candidat la postul de vicepreşedinte din istoria celor două mari partide din SUA, după Geraldine Ferraro (democraţi) în 1984 şi Sarah Palin (republicani) în 2008. 
AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.