Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anulează mai multe directive anti-discriminare

Jeff Sessions

Ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions, a anulat marţi mai multe directive referitoare la încarcerarea minorilor şi la discriminarea pozitivă în sistemul de educaţie, care încuraja accesul în universităţi al membrilor minorităţilor hispanică şi afro-americană, transmite AFP, conform agerpres.

'Atunci când publică reglementările, agenţiile federale trebuie să respecte principiile constituţionale şi să urmeze regulile prezentate de Congres şi de preşedinte', se arată în comunicatul Departamentului Justiţiei.

Acesta enumeră cele 24 de directive eliminate, majoritatea datând din timpul preşedinţiei democratului Barack Obama.

Ele au fost anulate pentru că erau 'inutile, depăşite, în neconcordanţă cu legile existente', a explicat Departamentul Justiţiei.

O parte din directive se refereau la discriminarea pozitivă a minorităţilor etnice în sistemul de educaţie american, un mecanism emblematic validat de Curtea Supremă pentru a garanta diversitatea.

Anularea directivelor a fost criticată de apărători ai drepturilor omului. 'Este vorba despre un nou atac al lui Sessions şi al preşedintelui Trump împotriva persoanelor de culoare', a denunţat Faiz Shakir, responsabil cu politica naţională în cadrul puternicei asociaţii de apărare a drepturilor civice ACLU. El a criticat 'distrugerea structurilor care evită discriminările rasiale în educaţie, asigurarea locuinţelor şi asigură un tratament corect tinerilor în sistemul nostru judiciar'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.