Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță că au ucis sute de teroriști ai Statului Islamic într-o operațiune specială

statul islamic

Aproximativ 300 de combatanţi ai Statului Islamic (SI) au fost ucişi într-o operaţiune întreprinsă acum două săptămâni de către forţele afgane susţinute de către SUA, a anunţat miercuri la New Delhi un comandant al NATO în Afganistan, generalul american John Nicholson, estimând că gruparea jihadistă a primit astfel o grea lovitură, relatează agenţia Reuters.

Potrivit generalului Nicholson, ofensiva întreprinsă în provincia afgană Nangarhar (est) a făcut parte din operaţiunile americane ce vizează distrugerea capabilităţilor Statului Islamic indiferent unde s-ar afla, în Irak, Siria sau Afganistan.

Citește și: BĂTAIE între femei: Ce a urmat nu se aștepta nimeni / VIDEO

Gruparea, despre a cărei prezenţă se crede că s-ar limita la trei sau patru din cele peste 400 de districte ale Afganistanului, a revendicat luna trecută responsabilitatea atacului împotriva unei demonstraţii a minorităţii şiite Hazara la Kabul, soldat cu cel puţin 80 de morţi.

Generalul american, aflat la New Delhi pentru convorbiri cu armata indiană, care i-a oferit asistenţă şi arme Afganistanului, a afirmat că forţe afgane, ajutate de către SUA, au întreprins recent o operaţiune împotriva Statului Islamic. ''Ele au ucis un anumit număr de lideri importanţi ai organizaţiei şi până la 300 de combatanţi de-ai lor. Desigur, este greu de obţinut un număr exact, dar ar fi circa 25 % din organizaţie cel puţin, şi aceasta reprezintă o grea lovitură pentru ei'', a mai spus Nicholson.

Citește și: Sigur nu știai: Motivul pentru care literele nu au ordinea alfabetică pe tastaturi

Statul Islamic şi-a făcut apariţia în Afganistan prima dată la începutul lui 2015 şi avea circa 3.000 de combatanţi în momentul său de vârf, mulţi dintre ei fiind foşti membri ai unor grupări militante, precum talibanii din Pakistan şi Mişcarea Islamică din Uzbekistan, scrie agerpres.ro.

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ rugăciune

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.