Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: sunt vizați mai mulți oligarhi ruși

stlnewsusa.livejournal.com
sancțiuni SUA

Statele Unite au anunțat cea mai recentă rundă de sancțiuni care vizează Rusia din cauza războiului din Ucraina, de data aceasta vizând o bancă comercială cheie și "o rețea globală de peste 40 de persoane și entități conduse de oligarhul rus Konstantin Malofeyev", scrie CNN.

Într-un comunicat de presă, Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că vizează, de asemenea, "companii care operează în industria monedelor virtuale din Rusia, care se pare că este a treia ca mărime din lume", menționând că este pentru prima dată când "desemnează o companie de minerit de monedă virtuală".

În plus, Departamentul de Stat impune o serie de restricții de viză ca răspuns la războiul din Rusia și pentru "subminarea democrației în Belarus".

Acțiunile de miercuri sunt cele mai recente ale administrației Biden menite să pedepsească Kremlinul și pe cei care îl sprijină pentru invadarea Ucrainei la sfârșitul lunii februarie. Războiul a luat viața a sute de militari și civili, iar oficialii americani și europeni spun că ar putea dura luni de zile. Experții care au vorbit cu CNN au declarat că este puțin probabil ca sancțiunile să-l descurajeze imediat pe președintele rus Vladimir Putin să nu mai continue agresiunea în Ucraina, informează Mediafax.

SUA l-au sancționat anterior pe Malofeyev în decembrie 2014 pentru finanțarea "activităților separatiste din estul Ucrainei" și pentru legăturile sale strânse cu "Aleksandr Borodai, Igor Girkin (alias Igot Strelkov) și așa-numita Republică Populară Donețk, care au fost toți sancționați anterior în calitate de resortisanți special desemnați (SDN)", potrivit unui comunicat al Trezoreriei de la acea vreme.

La începutul acestei luni, Departamentul de Justiție al SUA a dezvăluit primele acuzații penale de la începutul războiului Rusiei în Ucraina împotriva lui Malofeyev, acuzându-l de tentative de evitare a sancțiunilor.

Malofeyev a fost din nou sancționat miercuri de SUA "pentru că a acționat sau a pretins că a acționat pentru sau în numele, direct sau indirect", al guvernului Rusiei.

Departamentul Trezoreriei a sancționat, de asemenea, membrii vastei rețele globale a lui Malofeyev, formată din împuterniciți, pentru a încerca să se sustragă sancțiunilor și să desfășoare activități de influență, inclusiv pe cei implicați în propaganda pro-Kremlin. Printre cei sancționați se numără entități din Rusia, Moldova, Singapore și o serie de persoane fizice ruse, inclusiv fiul lui Malofeyev.

Într-o declarație separată de miercuri, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Departamentul de Stat impune restricții de viză pentru 635 de persoane din Rusia, inclusiv membri ai Dumei ruse și "zece presupuse "autorități" ale așa-numitei Republici Populare Donețk și ale Republicii Populare Luhansk".

De asemenea, acesta impune restricții de viză oficialilor ruși Khusein Merlovich Khutaev, Nurid Denilbekovich Salamov și Dzhabrail Alkhazurovich Akhmatov, "pentru implicarea lor într-o încălcare gravă a drepturilor omului comisă împotriva apărătorului drepturilor omului Oyub Titiev".

În plus, Departamentul de Stat vizează "17 persoane responsabile de subminarea democrației în Belarus" cu restricții de viză, a precizat Blinken.

"Vom folosi toate instrumentele pentru a promova responsabilitatea pentru abuzurile privind drepturile omului și încălcările dreptului umanitar internațional în Ucraina", a mai spus Blinken.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.