Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunţă un ajutor umanitar suplimentar de 108 milioane de dolari pentru sirieni

facebook.com
siria rusia sua

SUA au anunţat un ajutor umanitar suplimentar de 108 milioane de dolari pentru 'sirienii în nevoie', transmite dpa, citând-o pe ambasadoarea americană la ONU, Kelly Craft.

În cursul unei vizite în Turcia, Kelly Craft a precizat că fondurile sunt destinate asigurării de alimente, adăposturi, îmbrăcăminte de iarnă, pături, medicamente şi apă potabilă pentru sirieni în interiorul ţării şi în regiune, inclusiv pentru refugiaţii din cauza violenţelor din nord-vestul Siriei.

Aceste fonduri ridică la 10,6 miliarde de dolari răspunsul umanitar al Statelor Unite de la debutul crizei în Siriei, a mai afirmat ambasadoarea.

Ea a vizitat anterior graniţa turco-siriană pentru 'a arăta solidaritatea americană cu poporul din Siria', după cum a transmis pe Twitter.

Noul ajutor american va fi distribuit prin Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, Organizaţia Internaţională pentru Migraţii, Biroul ONU de Coordonare pentru Afaceri Umanitare, Programul Alimentar Mondial, alte organizaţii neguvernamentale, informează un comunicat al Departamentului de Stat.

Din suma totală, 56 de milioane de dolari sunt alocate de Departamentul de Stat, iar 52 de milioane provin din fonduri ale USAID.

În comunicat, Departamentul de Stat afirmă că se alătură apelului ONU vizând 'o încetare imediată a focului şi oprirea violenţelor brutale în nord-vestul Siriei ale regimului Assad, forţelor ruse şi iraniene, inclusiv a atacurilor care afectează şcoli, facilităţi medicale şi aşezări pentru refugiaţi'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.