Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au decis să ABROGE clauze care protejează persoanele transsexuale de discriminare în sistemul de sănătate

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam homosexual LGBT homosexual

Departamentul american al Sănătăţii a anunţat abrogarea, în curând, a unei clauze care protejează persoanele transsexuale de discriminare în cadrul sistemului asigurărilor de sănătate, provocând nemulţumirea asociaţiilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), relatează AFP, potrivit news.ro.

Departamentul preconizează să suprime o menţiune din ”Obamacare”, o lege adoptată în 2016 în timpul preşedinţiei lui Barack Obama, care extindea discriminarea ”pe bază de sex” la identitatea de gen.

Citește și: Oreste cutremură scena! Cine sunt cei care ‘au împiedicat alunecarea țării în dictatura infracțională’

Identitatea de gen a fost definită atunci drept sentimentul intim de a fi ”masculin, feminin, niciunul dintre cele două sau un amestec al celor două”.

Însă mai multe decizii judiciare au blocat aplicarea acestei măsuri, iar Donald Trump a promis să abroge marea reformă a predecesorului în cazul în care este reales în 2020.

Modificarea respectivă revine asupra clauzei, pentru ”a se conforma interpretării stricte” a justiţiei, a anunţat vineri, într-un comunicat, Departamentul Sănătăţii.

”Atunci când Congresul a interzis discriminarea în funcţie de sex, a făcut-o în privinţa semnificaţiei stricte a termenului, iar noi ne punem reglementările în conformitate”, a declarat Roger Severino, însărcinat cu drepturile civice la Departamentul Sănătăţii.

Citește și: Mircea Badea răbufnește! Reacția moderatorului după declarația lui Liviu Dragnea

”Administraţia Trump dă dovadă de un dispreţ total faţă de sănătatea, securitatea şi umanitatea femeilor şi americanilor transsexuali”, a reacţionat, citată într-un comunicat, şefa opoziţiei democrate Nancy Pelosi, angajată într-un conflict cu preşedintele republican.

Asociaţii de apărarea drepturilor persoanelor transsexuale au denunţat această hotărâre a Departamentului Sănătăţii.

”Nimeni nu ar trebui să fie privat de îngrijiri medicale, atunci când viaţa şi sănătatea îi sunt în pericol, din cauza a ceea ce este”, a subliniat Centrul Naţional pentru Egalitatea Transgen (NCTE).

Citește și: Scandal uriaș înainte de alegeri! Ieșire violentă a Olguței Vasilescu

Potrivit unui studiu realizat în 2015, aproape un sfert (23%) dintre persoanele transsexuale intervievate de NCTE declarau că nu au consultat un medic în anul precedent, pentru că le-a fost teamă să nu fie prost îngrijite din cauză că sunt trassexuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.