Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au intrat în alertă după ce Rusia a amenințat România: Acțiunile lui Putin provoacă îngrijorare

Putin Views Russian Arms On Display At Expo

Comandantul Forţelor Aeriene Americane din Europa, general-locotenentul american Darryl Roberson, a declarat, joi, la Baza aeriană de la Câmpia Turzii, că acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin provoacă îngrijorare şi că pentru SUA asigurarea securităţii Europei reprezintă o prioritate.

Citește și: Victor Ponta, răspuns dur pentru Rusia după amenințările de azi

'Suntem aici la invitaţia prietenilor noştri români care, ca alţi cetăţeni est-europeni, trăiesc experienţa fricii cauzată de agresiunea din Ucraina, acte de intimidare care continuă şi creează o situaţie stresantă în rândul acestora. Prezenţa noastră aici reprezintă angajamentul SUA pentru securitatea şi stabilitatea Europei. Împreună vrem să ne asigurăm că Europa este întreagă, liberă şi în pace. De ce este nevoie de acest pachet de securitate şi aceste rotaţii de trupe? Pentru a-i asigura pe aliaţii şi partenerii noştri că, pentru SUA, asigurarea securităţii Europei este o prioritate. Chiar dacă acţiunile recente ale lui Putin provoacă îngrijorare, această echipă prezentă aici nu este doar un răspuns pentru el şi pentru Rusia, ci şi parte a unui program pe termen lung', a menţionat generalul american.

Citește și: Rusia declara Romania 'tinta prioritara'

El a mai spus că există o ameninţare din partea Rusiei şi că pachetul de securitate va fi păstrat mai multe luni.

'Ameninţarea din partea Rusiei pentru statele aflate în vecinătatea ei este diferit percepută de statele situate la mare depărtare. Dar, clar, există o ameninţare. Intenţionăm să păstrăm acest pachet de securitate mai multe luni, urmând să aibă loc alte rotaţii de trupe care vin din SUA şi care vor staţiona în Europa câte şase luni, pentru a participa la exerciţii comune cu militarii statelor europene', a completat Darryl Roberson.

Citeste si: Reactia Romaniei la amenintarea Rusiei

Generalul american a fost prezent, alături de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi de şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului româno-american Dacian Thunder 2015, care are loc la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii.

Exerciţiul româno-american "Dacian Thunder 2015" se desfăşoară între 27 martie şi 7 iulie, la Câmpia Turzii.

Forţele Aeriene Române participă la exerciţiu cu aproximativ 300 de militari, piloţi şi personal tehnic, patru aeronave MiG-21 LanceR şi şase elicoptere IAR-330 Puma (de tipul Socat şi Medevac) iar Forţele Aeriene Americane cu aproximativ 350 de militari, 11 aeronave A-10 şi tehnica de deservire aferentă.

Exerciţiul are ca obiectiv creşterea nivelului de interoperabilitate şi îmbunătăţirea nivelului de antrenament al personalului român şi american, prin executarea zborurilor în comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.