Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au publicat o listă cu 39 de societăţi de armament ruse ce vor trebui evitate pentru a nu risca sancţiuni americane

sua rusia

Statele Unite au publicat vineri o listă de 39 de societăţi de armament ruse cu care va fi interzis comerţul, conform unei noi legi americane, transmite AFP. Printre aceste societăţi legate de armata şi de agenţiile de informaţii ale Rusiei se numără mari grupuri de export, precum vânzătorul de arme şi vehicule militare Rosoboronexport sau fabricantul de arme Kalaşnikov, a anunţat Departamentul de Stat.

Orice societate care se angajează în tranzacţii "semnificative" cu acestea riscă sancţiuni din partea Statelor Unite, conform unei legi adoptate în iulie de Congresul american în ciuda opoziţiei preşedintelui Donald Trump, aminteşte AFP. "Obiectivul Congresului şi al guvernului este de a utiliza articolul 231 al legii pentru a răspunde la comportamentul dăunător al Rusiei în ceea ce priveşte criza din Ucraina, atacurile cibernetice şi încălcările drepturilor omului", a indicat un înalt responsabil al Departamentului american de Stat.

"Acest articol vizează tranzacţiile semnificative cu persoane din sectoarele ruse ale Apărării şi Informaţiilor, ceea ce ar putea include vânzarea de armament rusesc de înaltă tehnologie în lume", a adăugat el, conform Agerpres. Departamentul de Stat a prezentat această listă în Congres joi, cu 25 de zile întârziere faţă de data prevăzută în lege, iar sancţiunile trebuie să intre în vigoare la finalul lunii ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.