Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au transmis Iranului că nu urmăresc escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu, afirmă un oficial american din domeniul apărării

Agerpres - Reuters
Pentagon

Statele Unite au luat "măsuri suplimentare pentru a comunica direct cu Iranul" pentru a asigura că nu caută să escaladeze conflictul în Orientul Mijlociu pe fondul războiului dintre Israel și Hamas, a declarat miercuri un înalt oficial american din domeniul apărării, relateaza CNN citat de Rador Radio Romania.

Declaraţia survine după ce Pentagonul a anunțat un atac aerian american asupra unui depozit de arme din Siria, depozit folosit de Gărzile Revoluționare Islamice din Iran, ca răspuns la atacurile aproape zilnice ale unor grupuri susținute de Iran împotriva forțelor americane din regiune.

"Având în vedere tensiunile sporite care decurg din conflictul actual dintre Israel și Hamas, am întreprins măsuri suplimentare pentru a comunica direct cu Iranul, cu grupurile aliate cu Iranul din Irak, Liban și cu partenerii noștri regionali. Scopul nostru este de a clarifica faptul că acțiunile noastre militare nu semnalează o schimbare a abordării noastre față de conflictul dintre Israel și Hamas și că nu avem intenția de a escalada conflictul în regiune", a spus oficialul american.

Între timp, SUA au amplasat baterii Patriot suplimentare la bazele sale din Orientul Mijlociu ca urmare a atacurilor comise de grupările susținute de Iran în Irak și Siria, potrivit unui oficial de rang înalt din domeniul apărării.

Pentagonul a anunțat anterior desfășurarea unui număr necunoscut de baterii Patriot din SUA în Orientul Mijlociu, dar nu a dezvăluit unde anume au fost trimise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.