Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cer Greciei să nu autorizeze trecerea unor avioane ruseşti spre Siria

siria

SUA au cerut Greciei să nu autorizeze trecerea unor avioane ruseşti care efectuează livrări în Siria prin spaţiul său aerian, a declarat luni o sursă Ministerului grec al Afacerilor Externe, subliniind că ţara sa examinează în prezent această cerere, relatează AFP. 

'Am primit cererea sâmbătă şi o examinăm', a afirmat un responsabil al diplomaţiei elene sub rezerva anonimatului. Rusia a solicitat Grecia în vederea autorizării trecerii a două avioane între 1 şi 24 septembrie, a adăugat sursa citată. 

Secretarul de stat american John Kerry l-a contactat sâmbătă pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov pentru a exprima preocuparea SUA în ceea ce priveşte un eventual angajament militar al Moscovei în Siria. 

La rândul său, ministrul rus Serghei Lavrov a subliniat în cursul acestei convorbiri că 'partea rusă nu a ascuns niciodată faptul că a livrat echipamente militare autorităţilor siriene pentru a lupta împotriva terorismului'. 

Un senator rus, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti, a declarat că dacă Atena îşi închide spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti, Moscova ar căuta alte rute. 'Este vorba de un demers stupid şi dacă Atena susţine aceasta, ar fi un gest neprietenos faţă de Rusia', a declarat senatorul Vladimir Djabarov, sugerând că Rusia s-ar putea orienta spre ţări ca Iranul sau Turcia. 

Rusia a desfăşurat la începutul anului 2012 nave de război în portul sirian Tartous, singura bază de care dispune în Marea Mediterană. Această bază necesită prezenţa puşcaşilor Flotei ruseşti. De mai multe zile, bloggeri şi-au exprimat pe internet preocuparea faţă de prezenţa crescută a soldaţilor ruşi în Siria.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.