Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cer Israelului să suspende activităţile de colonizare

TRT
sua Israel

Administraţia Joe Biden a cerut Guvernului israelian să suspende construcţiile în colonii din Cisiordania, în schimbul unor măsuri de coordonare în materie de securitate cu Autoritatea Palestiniană, afirmă surse citate de site-ul Walla.co.il şi de postul de televiziune I24News.

Conform oficialilor citaţi, Washingtonul vrea ca Guvernul Benjamin Netanyahu să oprească "temporar" construcţiile în colonii evreieşti şi să suspende operaţiunile de evacuare sau demolare a caselor palestiniene.

În schimb, Autoritatea Palestiniană ar urma să anuleze iniţiativele antiisraeliene de la Naţiunile Unite şi să actualizeze coordonarea în materie de securitate cu autorităţile israeliene, scrie Mediafax.

Solicitările au fost formulate în cursul vizitei secretarului de Stat american, Antony Blinken, în Israel şi în Cisiordania.

Administraţia de la Washington se teme că tensiunile dintre israelieni şi palestinieni ar putea escalada, după o serie de atacuri palestiniene şi operaţiuni antiteroriste israeliene. Administraţia Biden cere constant Israelului să evite activităţile de colonizare şi să menţină statutul administrativ în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.