Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA dă o lovitură majoră Chinei: celebrul site Alibaba a fost calificat ca furnizor de produse fake

businesswire.com
Alibaba

Site-urile de comerţ electronic operate de Tencent Holdings şi Alibaba Group Holding din China au fost incluse pe cea mai recentă listă de ”pieţe notorii” a guvernului SUA, care include entităţi care se presupune că vând sau facilitează vânzarea de bunuri contrafăcute, a anunţat joi biroul Reprezentantului comercial al SUA, transmite Reuters. Lista identifică 42 de pieţe online şi 35 de pieţe fizice despre care se spune că se implică în sau facilitează contrafacerea substanţială a mărcilor comerciale sau pirateria drepturilor de autor. ”Aceasta include identificarea pentru prima dată a AliExpress şi ecosistemul de comerţ electronic WeChat, două pieţe online semnificative din China, care se pare că facilitează contrafacerea substanţială a mărcilor comerciale”, a spus biroul USTR într-un comunicat.

Pieţele online din China Baidu Wangpan, DHGate, Pinduoduo şi Taobao continuă să facă, de asemenea, parte din listă, împreună cu nouă pieţe fizice situate în China ”care sunt cunoscute pentru fabricarea, distribuţia şi vânzarea de bunuri contrafăcute”, a spus biroul USTR. Lista evidenţiază pieţele online şi fizice care se pare că se implică în sau facilitează contrafacerea substanţială a mărcilor comerciale sau pirateria drepturilor de autor. Biroul USTR a declarat într-un raport separat publicat miercuri că Statele Unite trebuie să urmărească noi strategii şi să-şi actualizeze instrumentele comerciale interne pentru a face faţă ”politicilor şi practicilor non-piaţă conduse de stat ale Chinei”.

Statele Unite şi China au fost implicate în tensiuni comerciale de ani de zile pe probleme precum tarifele, tehnologia şi proprietatea intelectuală, printre altele. Statele Unite au declarat că China nu şi-a îndeplinit unele angajamente în temeiul aşa-numitului acord comercial ”Faza 1”, semnat de administraţia fostului preşedinte Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.