Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: democrații din California se angajează să păstreze restricțiile statale privind controlul armelor de foc pentru a garanta siguranța cetățenilor

ziare.com
pistol

Democrații statului american California au promis miercuri să adopte o nouă legislație menită să protejeze restricțiile statale privind dreptul de portarmă ascunsă de contestațiile juridice conservatoare. Decizia survine la câteva zile după ce două incidente cu arme de foc au provocat moartea a 18 persoane în cel mai populat stat american, scrie Rador.

Legislația propusă ar crește vârsta la care un american poate solicita un permis de a purta o armă ascunsă, ar crește cerința de pregătire pentru obținerea permisului și ar interzice consumul de alcool în timpul portului de armă ascunsă. De asemenea, ar urma să delimiteze zone sensibile în aeroporturi și în jurul școlilor, unde ar fi interzise armele ascunse. "Sunt mult prea multe tragedii provocate de violența armată în America, ceea ce ne apropie de o paralizie", a declarat senatorul de stat Anthony Portantino, un democrat.

Proiectul de lege a fost introdus în legislativul de stat controlat de democrați în urma deciziei din 2022 a Curții Supreme a SUA, care a anulat procesul de autorizare a portului de armă ascunsă din New York și a extins drepturile privind armele de foc. Pentru a se conforma acelei hotărâri, propunerea californiană a eliminat cerința statului ca solicitanții unui permis de portarmă ascunsă să demonstreze de ce au nevoie de unul și a dat proprietarilor de proprietăți private posibilitatea de a permite arme ascunse în unele cazuri în care acestea ar putea fi altfel interzise.

Procurorul general al Californiei, Rob Bonta, a declarat că proiectul de lege a fost elaborat pentru a respecta decizia Curții Supreme și pentru a supraviețui contestațiilor legale. Numeroase reglementări privind armele de foc au fost contestate la nivel statal și federal de către deținătorii de arme de foc și de susținătorii drepturilor la arme. Guvernatorul Californiei, democratul Gavin Newsom, a spus că, deşi proiectul de lege nu a reuşit să prevină cele două incidente armate, acesta, luat împreună cu alte legi privind controlul armelor, ar face totuşi parte dintr-un model de reglementare care ar face ca statul California să aibă una dintre cele mai scăzute rate de violență armată din SUA.

O propunere similară a eșuat anul trecut, dar Gavin Newsom s-a declarat încrezător că noua versiune va fi aprobată în actuala sesiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.