Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA. Doi colaboratori ai guvernatorului din New Jersey, CONDAMNAŢI la închisoare

Chris Christie

Doi foşti colaboratori apropiaţi ai guvernatorului statului american New Jersey, Chris Christie (foto), au fost condamnaţi miercuri la pedepse cu închisoare pentru rolul jucat în aşa-numitul scandal 'Bridgegate', considerat un gest de răzbunare politică prin crearea de haos rutier pe una din cele mai aglomerate artere de acces spre New York, relatează DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

Bill Baroni, fost director executiv adjunct al Autorităţii Portuare din New York şi New Jersey, a fost condamnat la 2 ani de închisoare, iar Bridget Anne Kelly, fost director adjunct de cabinet al lui Christie, la 1 an şi jumătate de detenţie, a anunţat procurorul federal din New Jersey.

Citește și: Începe Operațiunea Primăvara română. Contraatacul procurorilor

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi în noiembrie trecut la mai multe capete de acuzare de conspiraţie şi fraudă, pentru care pedeapsa maximă putea depăşi 100 de ani de detenţie. Potrivit procurorilor, inculpaţii au conspirat pentru a închide mai multe benzi ale Podului George Washington, care leagă nordul statului New Jersey de metropola New York, cel mai aglomerat segment rutier din lume, timp de aproape o săptămână, într-un gest de răzbunare politică.

Rezultatul a fost un uriaş blocaj rutier în oraşul Fort Lee, din New Jersey, prin care s-a intenţionat pedepsirea primarului localităţii, care refuzase să sprijine realegerea lui Chris Christie. Acest complot pare 'copiat din manualul unui dictator dintr-o republică bananieră', a declarat procurorul Lee Cortes în instanţă.

Guvernatorul Christie a prezentat scuze primarului şi locuitorilor din New Jersey în urma scandalului 'Bridgegate', dar a negat orice implicare şi nu a fost pus sub inculpare.

Citește și: Prințul de Wales, vizită oficială în România. Întâlnire importantă cu Klaus Iohannis

Scandalul i-a pătat însă imaginea la nivel naţional şi i-a coborât popularitatea la un nivel record în New Jersey.

După ce candidatura sa la Casa Albă a eşuat la începutul lui 2016, Christie a devenit unul din cei mai vehemenţi susţinători ai fostului său rival Donald Trump. Christie a condus apoi o perioadă echipa de tranziţie a noului preşedinte şi era considerat 'în cărţi' pentru un post în administraţia Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.