Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA - Donald Trump va nominaliza până la sfârşitul săptămânii un nou judecător pentru Curtea Supremă

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat că va nominaliza la sfârşitul acestei săptămâni un nou judecător care să-i succeadă lui Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă de Justiţie a SUA, informează dpa potrivit Agerpres.

"Cred că va fi vineri sau sâmbătă", a spus Trump luni în programul de ştiri Fox and Friends. Preşedintele american a declarat că vrea să aştepte până după funeraliile lui Ruth Bader Ginsburg, programate să aibă loc la mijlocul acestei săptămâni.

Democraţii fac presiuni asupra lui Trump să mai aştepte cu această nominalizare, subliniind că este prea aproape de alegerile din noiembrie, în condiţiile în care votul anticipat urmează să înceapă în curând.

Joe Biden, nominalizat de Partidul Democrat pentru funcţia de preşedinte al SUA, i-a acuzat pe republicani că fac un "exercţiu de putere politică brutală" dacă merg înainte cu ocuparea locului rămas vacant după Ginsburg, personalitate liberală care a murit săptămâna trecută la 87 de ani.

Trump a declarat că vrea un vot asupra nominalizării sale înainte de alegeri. Preşedintele american a declarat că va alege o femeie pentru Curtea Supremă şi că lista lui s-a redus la patru-cinci candidaţi.

La rândul său, Biden a spus că ar nominaliza o femeie de culoare pentru Curtea Supremă. Nicio femeie afro-americană nu a fost vreodată membră în Curtea Supremă de Justiţie a SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.