Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două avioane s-au ciocnit în aer în Statele Unite. Nu există victime

vestidinrusia.ro
Avion rusesc

Marți 12 mai, în condiții meteo foarte bune, două avioane executau apropierea în vederea aterizării pe Aeroportul din Denver, Colorado. Ambele avioane erau controlate de operatorul de trafic aerian și se avea în vedere efectuarea unei apropieri paralele și aterizarea:

-avionul cargo Metroliner al companiei Key Lime Air, de tip bimotor turbopropulsor, pilotat de un singur pilot, executa un zbor de la Saluda către Denver și trebuia să aterizeze pe pista 17 L (stânga).

-avionul Cirrus SR 22, cu doi piloți la bord, trebuia să aterizeze pe pista 17 R (dreapta).

Controlorul de trafic a informat piloții ambelor avioane despre condițiile meteo, apropierea paralelă efectuată de ambele avioane, apoi le-a dat autorizația să coboare la FL 64 (circa 2000 metri înălțime), în condiții de zbor la vedere (VFR).

Avionul Cirrus a executat virajul de axare către pista comunicată, dar a depășit direcția de axare și a lovit avionul Metroliner, stabilit deja pe direcția pistei de aterizare paralele.

În mod miraculos, impactul nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, iar avionul Metroliner a reușit să aterizeze pe pistă. Piloții avionului Cirrus au folosit parașutele de salvare ale avionului și au reușit să coboare fără probleme, în afara pistei, arată Smartradio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.